Drie Burgpad 3
1097HK
AMSTERDAM
tel. 020-6949626

Het zal niet gauw gebeuren, dat men redelijk tevreden mag zijn met het eindresultaat, nadat men, na een in de eerste helft genomen 0-1 voorsprong, vlak voor tijd de gelijkmaker (1-1) heeft moeten incasseren. Toch was dat bij UNA in Amsterdam tegen JOS Watergraafsmeer het geval.

Met een middenveld, nog altijd vanwege de afwezigheid van Bassou Boulghalgh en Mitchel van Rosmalen gevormd door (een uitstekende) Thomas Horsten, Samuel Franssen en Brian Boogers, was UNA lang de ploeg met het initiatief. Het doelpunt van Juul Respen diep in de eerste helft (0-1) was daarom ook geen onlogisch gevolg. UNA leek op weg naar een driepunter. Na de rust werd echter alles anders. De Amsterdammers gooiden er fors de beuk in, maakten flink wat overtredingen en UNA holde nu veelvuldig achter de feiten aan. Het was maar goed dat ‘die van ons’ beschikken over een prima achterste linie en bovenal over een formidabele doelman: Petar Stoskovic. Die hielden ons lang overeind. Maar een vijftal minuten voor tijd viel toch nog de gelijkmaker (1-1).
Ook daarna was het nog even vrezen voor wat ergers. Dat kwam er gelukkig niet. En eveneens gelukkig: de files die op de heenweg voor een rijtijd van zowat drie uur zorgden, waren verdwenen.