Prins Willem Alexander Sportpark 24
5461XL
VEGHEL
tel. 0413-365704

Thuisploeg Blauw Geel 38 had in deze competitie nog niet verloren. UNA daarentegen nog niet gewonnen. De betere papieren in Veghel lijken daarmee op voorhand duidelijk in handen van de thuisploeg. Als je bovendien kijkt naar de vorige wedstrijd dan moet gezegd dat Blauw Geel het er tegen hoogvlieger HSC ’21 (2-2 gelijk) goed vanaf heeft gebracht, terwijl UNA in Breda tegen Baronie (0-0) nog altijd niet echt komaf heeft kunnen maken met de aarzelende start van deze competitie. En dat is behoorlijk in strijd met de aspiraties van onze mannen, die voor zichzelf toch een plek bovenin de ranglijst in gedachten hebben. Vandaag in Veghel is het ook nog niet allemaal hosanna. Maar toch lijkt het erop dat Harrie Gommans c.s. de weg omhoog zijn ingeslagen. Zonder de pannen van het dak te spelen,zijn ze de hele wedstrijd beter dan de thuisploeg.

In de 20ste minuut wordt Brian Boogers op de 16-meterlijn neergehaald door doelman Jordy Zielschot. Een belangrijk moment, want de Blauw Geel goalie krijgt rood en UNA een vrije trap. Sten Senders en Mitchel van Rosmalen staan klaar achter de bal. Tot ieders verbazing trapt Mitchel in plaats van specialist Sten en feilloos verdwijnt de bal in de linker bovenhoek: 0-1.

UNA was al wat sterker maar nu tegen tien man zeker. Toch moet de uitstekend keepende Petar Stoskovic zo nu en dan optreden. Bijvoorbeeld in de 48e minuut als hij Koen van der Zanden van Blauw Geel van scoren af houdt. In de 77e minuut valt de wedstrijd definitief in de plooi voor UNA als BrianBoogers een voorzet binnentikt (0-2). Vervolgens is het woord aan de invallers. In de 87e minjuut staat vervanger Noël van Gerven nog maar nauwelijks op het veld als hij vanaf de achterlijn de bal precies op maat richting Niek van Boekel schuift; die heeft geen moeite om voor de 0-3 te zorgen. Het aller- allerlaatste woord is dan aan Max van den Akker (vervanger van Aaron Bastiaans). Hij deelt de genadeklap uit aan de moegestreden blauwgelen: 0-4.