Min. Goselinglaan 1 A
5103BH
DONGEN
tel. 0162-316622

Doorgaans zijn wedstrijden van UN A tegen laagvliegers op de ranglijst moeilijke duels. V.V. Dongen, als laatste in de Derde Divisie, is altijd al een lastige tegenstander voor de geelzwarten. Afgelopen zondag was dat niet het geval, maar ondanks het veldoverwicht van de slordige Zeelster ploeg werden toch drie punten in de wacht gesleept: het enige positieve punt van de wedstrijd.

We hebben het al vaker gezien: UNA domineert in de wedstrijd tot aan de zestien meterlijn. Dan houdt het op. Keeper Petar Stoskovic was door rugklachten niet van de partij. Giel Flokstra verving hem en dat deed hij uitstekend.

Een van de weinige opgelegde kansen in de eerste helft was voor Mitchel van Rosmalen, doch die mikte net over de lat. In de tweede helft werd het Dongense doel wel gevonden. Na 58 minuten schopte Sten Senders de 0-1 achter doelman SwenHeijstee. UNA leunde weer iets achterover en dat kwam ze duur te staan, want in de 77e minuut bracht Sel Bastmeijer de stand in evenwicht. Het duel leek weer op een gelijkspel af te stevenen, maar zeven minuten voor tijd scoorde Max v.d. Akker de 1-2. Heel Dongen dacht aan buitenspel, maar het arbitrale trio had een andere mening.

Met drie punten in de pocket vertrokken de geelzwarten (zonder bier in de bus…) richting Sportpark Zeelst.

Komende zondag gaat de groep van Harrie Gommans naar Heerlerheide. Dat wordt weer een lastige klus op de Limburgse löss.