Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Een puntje voor UNA in Breda

Baronie (zon)

0 - 0

UNA 1 (zon)

Competitie

3e divisie Zondag

Datum

7 september 2022 20:00

Scheidsrechter

J. Aafouallah

Accommodatie

Sportpark De Blauwe Kei
Blauwe Kei 1 a
4834AW
BREDA
tel. 076-5651461

De kansen voor UNA om vanavond uit bij Baronie een resultaat te behalen, lijken vooraf niet bijster groot. Niet alleen vanwege de prestaties van de Bredanaars tot nog toe, met onder andere winst tegen HSC ’21 en de monsterscore bij Jos/Watergraafsmeer (1-7). Maar zeker ook vanwege de stroeve start van onze mannen zelf.  De verwachting vooraf is, dat ons na twee wedstrijden nog zonder winst in Breda een loodzware opdracht staat te wachten.  

Aan de start staan vanavond dezelfde elf spelers als afgelopen zondag. Dat is dus nog altijd zonder Noël van Gerven, vorig seizoen dikwijls de aanjager op het middenveld en speler van het jaar. Maar inclusief de afgelopen zondag licht geblesseerd uitgevallen Rhoan Boudewijns. Hij maakt de keuze voor hem helemaal waar. De van Jong UNA onder de 23 overgekomen centrale verdediger – 19 jaar pas - speelt alsof hij er al jarenlang staat; een ijzersterke partij dus. Dat geldt trouwens ook voor de andere drie mannen uit de laatste linie: Tom Scheepers, Yoeri Sijbers en Louisben Jagt. Maar daarmee is – met uitzondering van Bassou Boulghalgh - wel het beste deel van UNA’s opstelling benoemd.

Opnieuw is het spel, net als dat van de tegenstander uit Breda trouwens, middelmatig. Heel veel kansen scheppen beide ploegen zich niet. Bij UNA is er wel een hele goeie mogelijkheid voor Aaron Bastiaans. Als de keeper van de thuisploeg zijn doel al heeft verlaten, komt de linkerspits echter niet verder dan een slap schotje. De Baronnen doen dus al niet veel beter. De wedstrijd verloopt in traag tempo, zonder echte hoogtepunten.

Na de hervatting is er sprake van een lichte verbetering met nu UNA het meeste aan zet. Erg veel levert dat echter nog altijd niet op. Het begint er dan ook hoe langer hoe meer op te lijken dat degene die scoort, op De Blauwe Kei ook de winst pakt. Eerst is Mohammad Moustafa in de 82ste minuut daar heel dicht bij (naast). En intussen is Niek van Boekel als breekijzer in het veld gekomen om wellicht nog iets te forceren. Tenslotte is het invaller Max van den Akker met het laatste woord. De doorgebroken spits wordt met een splijtende pass van de eveneens ingevallen Samuel Franssen vlak voor tijd de diepte ingestuurd. Zijn over de keeper gelobde bal belandt slechts op de lat en dan er overheen.  


Manco

Twee goals fabriceerde UNA in drie partijen. Met het scorend vermogen is het bij de Zeelstenaren derhalve niet best gesteld. Na drie wedstrijden wacht de ploeg dan ook nog altijd op de eerste volle winst.  

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!