Sportlaan 1 -3
5502ED
VELDHOVEN
tel. 040-2533700

Evenals een paar weken terug tegen OFC komt UNA ook vandaag tegen Hollandia halverwege de eerste helft met zijn tienen te staan. Boze Zeelster gezichten richten zich daarbij ditmaal op arbiter Serik, die in nog geen kwartier tijd de wedstrijd voor UNA grondig verpest. Uiteindelijk gaat een verbeten UNA met tien man de boot in.

Hollandia uit Hoorn verkeert in acuut verdrinkingsgevaar en heeft vandaag de oevers van het Markermeer verlaten, vastberaden  om zich op deze zaterdag in Zeelst vast te klampen aan de reddingsboei die UNA heet. En dat ze gelukt ook. Aan het einde is de zege van de Noord-Hollanders – gezien de kansen -  niet onverdiend. Na een sterke start opent UNA in de 9e minuut de score via een geweldige knal vanaf 20 meter door verdediger Raoul Bergraaf. Daarna lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Totdat Thomas Horsten op de grond liggend protesteert vanwege een overtreding. In plaats van een vrije trap voor UNA besluit arbiter Serik er eentje toe te kennen vanwege protesteren. De bezoekers profiteren snel via Sven Deen (1-1).

Juist, vlak nadat Thomas Horsten is benadeeld, doet de arbiter er nog een schepje bovenop. Een sliding van Yoeri Sijbers wordt tot verbijstering van iedereen door Serik omgezet in een rode kaart. Die shock komt UNA voor rust niet meer te boven. Erger nog, na een corner voor Hollandia kopt Sonny Pronk zelfs de 1-2 achter doelman Kai Huybers.

Verbeten
Na de pauze komt het UNA tiental verbeten terug. En knokkend voor elke meter daagt er weer perspectief. Zeker als Serhat Koç een penalty benut, nadat Sten Senders is doorgebroken en de tegenstander hands maakt: 2-2. Beide partijen gaan nu vol voor de winst. Hollandia is daarbij het meest succesvol en scoort via Sven Deen in de 62e minuut 2-3. Het is nu een echt gevecht geworden over het hele veld, waarin Nick Tielemans zijn gestegen vorm benadrukt met een schitterende bal ineens uit de lucht; het is opnieuw gelijk, 3-3. Tot slot breekt Joost Langedijk nog eens door en bezorgt zijn ploeg de volle winst: 3-4.