Sportlaan 1 -3
5502ED
VELDHOVEN
tel. 040-2533700

Afgelopen woensdag kregen de geelzwarten een pak slaag van Hercules (1-5). Zouden de mannen van trainer Harrie Gommans daar iets van geleerd hebben? Ja, wel iets, maar niet voldoende, want het ging opnieuw mis in de thuiswedstrijd tegen ADO’20.

In de eerste helft van de wedstrijd tegen de roodwitten liet UNA aanvankelijk zien dat men meer van plan was dan drie dagen geleden. Regelmatig zochten de geelzwarten de helft van de Heemskerkers op. Het grote euvel: kansen creëren bleef ook nu van kracht. Slechts een mogelijkheid ontstond toen een schot van Niek van Boekel van richting werd veranderd en doelman Nick Boom met moeite de bal over het doel kon tikken.

Na rust kwam Max van den Akker in de ploeg voor Niek van Boekel. Al meteen had hij pech met zijn pegel tegen de lat. Naarmate het tweede bedrijf vorderde verviel UNA steeds meer in een krampachtige verdedigende modus. Zelfs Brian Boogers, die we bij UNA kennen als iemand die voor doelpunten kan zorgen, verkeerde teveel in de buurt van zijn eigen doel. UNA was angstig en angst leidt vaak tot onheil. Dat kwam er dan ook in de 55e minuut. Luc Schuffelen bracht de stand op 0-1.

Helaas was de ploeg van Gommans niet van plan om bij die stand de defensieve instelling te verlaten, ondanks het feit dat de coach zich zowat schor schreeuwde om dat wel te doen. Een bang UNA durfde de aanval niet te gaan zoeken. ADO’20 vond dat een goed plan en toen Jan-Willem Tesselaar zich liet vallen binnen de zestien, wees scheidsrechter Prick naar de stip en Tesselaar scoorde de 0-2. Binnen een week liepen de Zeelstenaren zoveel averij op dat een uitzicht op een goed seizoen nu ver weg is.