Sportlaan 1 -3
5502ED
VELDHOVEN
tel. 040-2533700

Net als vorige week tegen de nummer laatst van de ranglijst trof UNA afgelopen zondag weer een hekkensluiter. Tegen ADO’20 in Heemskerk ging het helemaal fout. Dat mocht niet gebeuren tegen HSC’21 uit Haaksbergen. Het gebeurde ook niet, maar voor winst moesten de supporters wachten tot de laatste negentien minuten van de wedstrijd voordat de UNA trein vertrok.

Het duel tussen UNA en HSC’21 was in alle opzichten een rare wedstrijd. Na twaalf seconden!! deponeerde Diego van der Weide de knikker al in het UNA doel. Nog nooit vertoond op Sportpark Zeelst. Gebrek aan concentratie bij de geelzwarten kan als oorzaak van de vroege 0-1 gezien worden.

De rare wedstrijd werd nog vreemder in minuut twaalf. Toen kwamen Louisben Jagt van UNA en Jasper Scholten (HSC’21) met de hoofden tegen elkaar. Beide spelers hielden daar een hoofdwond aan over. Voor Scholten van de Haaksbergse ploeg zag het er ernstig uit. Reden voor scheidsrechter Jan Willem Bouw om de wedstrijd stil te leggen.

Na 38 minuten werd het duel hervat, nadat een ambulance de onfortuinlijke Scholten vanaf het veld voor nader onderzoek had opgepikt. Na de hervatting trok UNA het initiatief steeds meer naar zich toe. Veel bravoure, geen kansen. Bij aanvang van de tweede helft kwam Rob van Boekel in het veld voor Alberto Puts en Nick Tielemans verving Samuel Franssen.

UNA bestookte het doel van keeper Bob Peterman, maar de druk leverde geen kansen op. Toch bleef het team van Harrie Gommans doorzetten en geloven in succes. Het moest toch eens lukken. De vechtlust van UNA werd in de 71e minuut beloond toen Serhat Koç de 1-1 aantekende. De Twentenaren beperkten zich tot verdedigen, maar dat was niet genoeg. Tien minuten later tekende Rob van Boekel op aangeven van Nick Tielemans voor de 2-1. De kers op de taart zette Serhat Koç met zijn favoriete bezigheid: een lobje over de doelman: 3-1.