Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

UNA BEGINT MET DRIEPUNTER

Hollandia (zon)

0 - 2

UNA 1 (zon)

Competitie

3e divisie B

Datum

22 augustus 2021 14:00

Scheidsrechter

T.R. Winkel

Accommodatie

Sportpark Juliana
Nieuwe Wal 2
1621MB
HOORN NH
tel. 0229-215090

Voetballiefhebbers moesten er lang op wachten en eindelijk mocht het weer: voetballen !!

Vorig seizoen werd de competitie al snel stopgezet. In die paar duels die daarin doorgang vonden trof UNA op eigen bodem Hollandia en won met 3-0. Voor wat het waard was, want al spoedig was het einde seizoen. Afgelopen zondag ging de bal echter weer rollen en dat betekende voor de geelzwarten de uitwedstrijd tegen Hollandia in Hoorn.

 

Toch zou men half augustus een fraai weertype kunnen verwachten, maar weergoden zijn grillig. Zo viel in de nacht van zaterdag op zondag 32 millimeter neerslag op het Julianapark; de thuishave van Hollandia. Niks in vergelijking met al dat water dat er in het aangrenzend Markermeer zit, maar een aanslag op het natuurgras van de roodwitten.

Het veld zag er nog prima uit, maar was toch zwaar bespeelbaar. Hollandia trainer Jagdewsing kampte met grote personele problemen. Bijna de helft van zijn selectie kon niet in actie komen en in het programmablad zei hij: “We treffen met UNA gelukkig een eerste tegenstander tegen wie we niks te verliezen hebben. Verlies je van UNA, is dat eigenlijk heel gewoon. Pakken we een punt dan hebben we het heel goed gedaan”.

Ook UNA was niet vrij van blessures. Met name Brian Boogers en Niek van Boekel ontbraken nog in het elftal. Gelukkig kan de ploeg van Harrie Gommans beschikken over een brede selectie. Nieuw in het team is Serhat Koç; doelpuntenmaker van beroep en met zijn 166 centimeter grootte best in staat om er dit seizoen heel wat in te schieten of zelfs te koppen. Afgelopen zondag hield hij het bij schieten.

UNA begon meteen fel aan de strijd en al in de vierde minuut schoot Serhat de 0-1 achter de negentien jarige doelman Huub Schuurman. Bij Hollandia zagen ze de bui al hangen, maar UNA verzuimde de score verder op te voeren. Geelzwart was sterker en de Noord-Hollanders kwamen zelden voor de kooi van Yannick Derix. De meeste ballen die de UNA doelman kreeg aangespeeld waren verstuurd door spelers met een geel shirt.

Na de pauze drong UNA meer aan, maar ook nu weer bleven echte kansen uit. De wedstrijd dreigde op 0-1 te gaan eindigen, maar Serhat Koç bracht de eindstand in de 82e minuut van 0-2 nog op het scorebord.

Komende zondag in de thuiswedstrijd tegen Groene Ster, dat met 3-0 won van DEM zullen de Zeelstenaren een ander kaliber treffen.

 

Opstelling UNA:

Derix, Scheepers, Sijbers, Bassou, Horsten, Jagt, Senders (46. V.d. Akker), Franssen (78. R. v. Boekel), Tielemans, Willems ( 74. V. Gerven), Koç.


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!