Scheidsrechter

J.J.M. (Jerôme) Vries

Accommodatie

Onbekend

Voor het eerst in de historie speelde UNA noodgedwongen een competitiewedstrijd zonder publiek. Zondermeer een koude bedoening. De wedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer viel in dezelfde categorie. Eerder dit seizoen gaf UNA twee punten weg aan laagvlieger Hoogland en afgelopen zondag schonken de geelzwarten de op de voorlaatste plaats bivakkerende Amsterdammers zelfs drie punten.

JOS Watergraafsmeer stond op plaats zeventien. Pas één keer gescoord en al acht treffers tegen. Gezien hetgeen de ploeg van Harrie Gommans in potentie heeft, zou het karwei tegen JOS niet lastig hoeven te zijn.

Aanvankelijk leek het daar dan ook niet op, want al snel na de aftrap kreeg Mart v.d. Gevel een 100% scoringskans, doch mikte naast.

In de 25e minuut kwam er een keerpunt in de wedstrijd. Yoeri Sijbers kopte te zacht terug op doelman Derix en in een poging om zijn fout te herstellen maakte hij een onnodige overtreding, die hem een rode kaart opleverde.

Niek van Boekel moest nu het middenveld verruilen voor een defensieve taak. Daardoor werden de aanvallende impulsen van UNA danig beperkt, ofschoon Brian Boogers voor rust nog in kansrijke positie over schoot.

Na rust werd Mart v.d. Gevel al vrij vlot binnen de zestien onreglementair gestopt. De penalty werd door Brian Boogers tegen doelman Edwin Sudibyo geschoten. De ploeg van trainer Cor ten Bosch werd (gelukkig voor UNA) zelden gevaarlijk, maar toch lukte het de bezoekers om de bal achter Yannick Derix te krijgen. In de 59e minuut scoorde Hanne Hagary de 0-1.

Daarna zette UNA meer druk, maar verder dan een schot van Mart v.d. Gevel tegen keeper Sudibyo kwamen de geelzwarten niet.

Een trieste middag werd afgesloten met een bedroevende nederlaag van UNA.