6 oktober 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na een stroeve start begint UNA weer beter in haar element te komen. Twee weken geleden gaven de geelzwarten daarvoor het eerste signaal af tegen toenmalig koploper OSS ’20. Helaas konden de mannen van Gerben Demin een week later de stijgende lijn niet verder doortrekken vanwege een vrij weekend. Afgelopen zondag kwam UNA wel weer aan de bak tegen Jong ADO Den Haag.

Het enige “Jongteam” in de Derde Divisie Zondag is een onvoorspelbare tegenstander, dat best heel wat in zijn mars heeft. De ploeg van trainer Texeira won de laatste wedstrijd met 5-1 van Blauw Geel '38, waartegen UNA in de openingswedstrijd nog met 3-0 verloor.

Op een nat Sportpark Zeelst begon de thuisploeg te voorzichtig aan de strijd. Er werden teveel ballen terug uit gespeeld en de Hagenezen lagen op de loer. In de 21e minuut zette Yahya Boussakou zijn team op 0-1. Daarna kromde UNA de rug en kreeg legio kansen. Lex van Dijk kopte naast, een schot van Niek van Boekel eindigde in hoekschop en het vizier van de ijverige Mart v.d. Gevel stond te hoog afgesteld.

Op slag van rust sloegen de bezoekers voor de tweede maal toe: Hugo Botermans was de dader.

Na de pauze had UNA nog een flink karwei voor de boeg. Het duurde tot de 66e minuut voordat Niek van Boekel de aansluitingstreffer achter doelman Luuk Brand deponeerde. Geelzwart kwam steeds beter in de wedstrijd. Mart v.d. Gevel kopte naast en een fraaie vrije trap van Lex van Dijk werd door keeper Brand met moeite tot hoekschop verwerkt.

Ondertussen had Mart v.d. Gevel zijn vizier bijgesteld en scoorde in de 82e minuut de 2-2 en vier minuten later stelde hij orde op zaken. Na een hoekschop van Van Dijk ramde hij de 3-2 binnen.

Een grillig spelend UNA pakte de eerste overwinning van het seizoen.