Datum

2 februari 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Weer stelde UNA het thuispubliek op de proef voor het zorgeloos uitkijken van het duel tegen laagvlieger Hoogland uit Amersfoort. Vooral de gevestigde orde binnen het team van Harrie Gommans liet het danig afweten en dat zou toch een teken zijn om aan renovatie te beginnen. Vooral voor rust was er bij de geelzwarten niets te bespeuren waaruit men af kon leiden dat ze de drie punten in eigen huis wilden houden.

UNA begon slordig aan de strijd met slechts één kans voor “eilandbewoner” Mart v.d. Gevel. Hij mikte echter op de vuisten van doelman Sebastiaan Bruins. Na dertien minuten kreeg UNA de rekening gepresenteerd toen Henk Baum een penalty binnen schoot. Aan de hand van videobeelden bleek de strafschop twijfelachtig te zijn. Een VAR zou die ook afgekeurd hebben en Niek van Boekel een gele kaart hebben bespaard. Vanaf elf meter kwam de stand op 0-1.

In de rest van het eerste bedrijf rommelde UNA vrolijk verder. Met twee spelers in aanvallend opzicht en de rest die tegenhouden wel gemakkelijk vonden en strooiden met slordige passes. Het zou na rust moeten gebeuren. Aanvankelijk zag het ernaar uit dat de Zeelstenaren orde op zaken wilden stellen. Doch die periode was van korte duur. Een schot tegen de paal van de bezoekers had zomaar 0-2 kunnen zijn. Daarna moest doelman Yannick Derix alle zeilen bijzetten om zijn doel schoon te houden. Rob van Boekel schoot in kansrijke positie over en Brian Boogers leverde een “terugspeelbal” af in handen van keeper Bruins.

Teun Willems kwam in de ploeg voor Bob Groenendijk en drie dagen na zijn twintigste verjaardag schoot hij de 1-1 binnen. Drie minuten later constateerde scheidsrechter Jensch een overtreding tegen Mart v.d. Gevel binnen de beruchte lijnen. Van de Gevel voltrok zelf het vonnis: 2-1. Drie punten voor UNA en winst is heilig, maar de manier waarop? Met de hakken over de sloot.