Datum

8 maart 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

Langzamerhand komt UNA beter in haar element. In de voorgaande twee wedstrijden maakte de wind normaal voetbal onmogelijk. Twee maal op rij sloten de Zeelstenaren met 0-0 af. Afgelopen zondag op Sportpark De Vlotter in Heemskerk was de wind weer hinderlijk aanwezig en dat kwam het spel niet ten goede.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Ja, er werd gevoetbald en nee want kansen vielen er maar twee te noteren. Een voor Brian Boogers toen hij na een vrije trap net naast mikte en een voor ADO’20 nadat Nigel Daniels de bal in kansrijke positie over het doel schoot.

Na rust leek het er aanvankelijk op dat het weer een troosteloze 0-0 zou gaan worden. Doch naarmate de wedstrijd vorderde bracht Brian Boogers meer leven in de brouwerij. In de 56e minuut bracht hij de geelzwarten op 0-1.

Om de overwinning binnen te slepen was een tweede treffer broodnodig Die tweede kwam er nog niet, want in de 69eminuut mikte Mick Christophersen de 1-1 achter Yannick Derix, die overigens weer een puike partij stond te keepen.

Zo’n twintig minuten voor tijd besloot trainer Harrie Gommans Teun Willems in de ploeg te brengen. Teun bewees al vaker dat hij zijn doelpuntje mee kan pikken en dat deed hij ook deze keer. Twee minuten voor het verstrijken van de officiële tijd passeerde hij doelman Mats van der Wijst: 1-2. Een goed moment, want de resterende tijd is kort  voor de tegenstander om nog iets terug te doen.

Aanstaande zondag speelt UNA weer thuis. Het zwalkende FC Lienden komt dan op bezoek, maar pas op… ze wonnen afgelopen zondag wel van Quick!