Datum

16 februari 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Soms zijn 0-0 wedstrijden best het aankijken waard. Afgelopen zondag viel er geen doelpunt in het duel tussen UNA en Westlandia. De amusementswaarde van die partij was met de beste wil van de wereld nauwelijks te bespeuren. Zowel UNA als de Naaldwijkers werden behoorlijk gehinderd door de harde wind, die goed voetbal in de weg stond.

Zoals gewoonlijk begon UNA sterk aan de wedstrijd en zakte het op het eind van het eerste bedrijf weer weg. Echte kansen ontstonden in de eerste 45 minuten niet. Na rust kwamen wel scoringsmogelijkheden. Patrick Basist schoot namens de Westlanders tegen de paal en Sten Senders mikte voor de thuisploeg naast.

Na ruim een uur kwam Teun Willems in de ploeg en daarmee werd het team van Harrie Gommans gevaarlijker voor het doel van keeper Edgar Leerdam. Toch ontsnapten de Zeelstenaren, die te weinig gedrevenheid toonden, aan een achterstand toen Donovan de Groot doelman Yanick Derix op de proef stelde. Zo vaak al dit seizoen behoedde de Limburgse goalie van UNA zijn ploeg voor een achterstand. Het venijn leek echter weer in de staart te zitten, doch zonder gevolgen. Mart v.d. Gevel kogelde tegen de paal.

De nullen bleven hardnekkig op het scorebord en voor een belangrijk gedeelte was de weersgesteldheid daarvan de oorzaak. Zowel UNA als Westlandia kunnen tevreden zijn met het gelijkspel . Nu eerst carnaval en daarna de uitwedstrijd bij DEM, dat lijstaanvoerder OSS’20 zomaar met 2-0 klopte.