Datum

18 januari 2020 19:30

Accommodatie

Onbekend

De openingswedstrijd van dit seizoen vond plaats op het Prins Willem Alexander Sportpark in Veghel tussen Blauwgeel’38/Jumbo en UNA. De Zeelstenaren leden een gevoelige 3-0 nederlaag. Die blamage moest op Sportpark Zeelst recht gezet worden en dat gebeurde ook. Op 1 januari werd Harrie Gommans aangesteld als hoofdtrainer bij UNA en na twee wedstrijden pakte zijn team al zes punten.

De eerste helft was er een van periodes. Goede fases van Blauwgeel werden afgewisseld door mindere en dat gold ook voor UNA. Echte kansen ontstonden er nauwelijks, maar toch kwamen de Jumbo Boys aan de leiding in de 25e minuut door Ben v.d. Nieuwenhof. Daarna gaf UNA weer gas en tien minuten voor rust bracht Ritchie Anpong de stand in evenwicht.

Na rust was UNA ontketend en liet meteen zien wat het van plan was. Bob Groenendijk kogelde de knikker op de vuisten van doelman Ralph Vos en Brian Boogers maakte het karwei af: 2-1. Amper drie minuten later gaf Groenendijk een prima pass op Mart v.d. Gevel en het was 3-1.

Blauwgeel wist niet wat hen overkwam en zakte compleet door de hoeven. In de 52e minuut strooide Rob van Boekel nog meer zout in de Jumbo pap: 4-1.

De revanche op de eerder dit seizoen geleden nederlaag was een feit.

De ploeg van trainer Niels van Kasteren probeerde nog wat tegen te spruttelen, maar UNA had daar geen moeite mee. 4-1 Was genoeg en dat zou het ook blijven.

Na lange tijd konden de supporters weer eens het ware gezicht zien van een team dat tot veel in staat is, maar dat voor de winterstop niet getoond had.

Voor het eerst dit seizoen vond Harrie Gommans het niet nodig om wissels toe te passen. De zege was immers het resultaat van een hard werkend team, waarin niemand verzaakte. Waarom dan wisselen? De buit was binnen.