Datum

24 februari 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Scorend vermogen is een belangrijk onderdeel in het voetbal om succesvol te zijn. Voor de winterstop had UNA het daar niet lastig mee toen vooral Jelle Schijvenaars en Brian Boogers het doel van de tegenstander nogal eens troffen. Na de Kerst valt het voor de Zeelstenaren echter niet mee om kansen in treffers om te zetten. Vorige week kostte dat UNA de kop in Tiel en afgelopen zondag bleef de schade beperkt tot 1-1 tegen ADO’20.

Met 52 doelpunten vóór neemt UNA, samen met OFC plaats twee in op de ranglijst van clubs die de meeste doelpunten scoorden. UNA teert nog steeds op de productie van vorig jaar. Waar blijft Jelle en waar is Brian?

Op Sportpark Zeelst troffen de geelzwarten ADO’20 uit Heemskerk; een sterke ploeg waarvan UNA in de uitwedstrijd nog met 3-2 verloor.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter  Hensgens ging UNA domineren en had na een half uur voetballen al op een 2-0 voorsprong MOETEN staan, doch een kopbal van Schijvenaars (naast) en een schot van Van de Gevel (over) hadden allebei in het doel van keeper Mats v.d. Wijst gemoeten!

Sporadisch ontworstelden de Noord-Hollanders zich uit de greep van UNA, waardoor Meraj Allahdad voor het doel van Yannick Derix verscheen en die deed wat hij moest doen.

Na 34 minuten kwamen de blauwwitten met tien man te staan toen Donny Rijnink rood kreeg voor een overtreding op een speler in scoringspositie. Nog 56 minuten zouden de gasten het met een man minder moeten doen, maar daar zaten ze niet mee, want geheel tegen de verhouding in scoorde Sead Mazreku vijf minuten voor rust de 0-1.

In de tweede helft leek het doel van ADO’20 regelmatig op een schiettent, maar de meeste afgevuurde projectielen van UNA waren losse flodders. Ongeloof op de tribune.

Toch zorgde Niek van Boekel in de 77e minuut voor de 1-1 toen hij kalm bleef en de bal beheerst achter v.d. Wijst kopte.

In de resterende tijd bleef het spannend op Sportpark Zeelst, maar wanneer is het daar ook niet? Mazreku had nog roet in het eten kunnen strooien, maar dat was de gasten toch echt niet gegund.

Eén punt is meer dan nul, maar is er twee te weinig door het verknoeien van kansen.