Datum

24 maart 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Voor de winterstop presteerden de geelzwarten voortreffelijk. Daarna kwamen er echter wat mankementen aan de motor. Langzaam maar zeker werd dit euvel verholpen. Vorige week troefde het team van Jeroen van Bezouwen de vissermannen van lijstaanvoerder Jong FC Volendam in het Kras Stadion af. Na lange blessureleed scoorde  Mart v.d. Gevel daar zijn eerste seizoen treffer. Afgelopen zondag maakte de goalgetter tegen Westlandia er al twee.

De Westlanders keken al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan. Een handsbal binnen de zestien leverde UNA een penalty op in de tweede minuut. Brian Boogers nam de pingel, doch schoot tegen keeper Edgar Leerdam aan. De terugspringende bal werd een prooi voor Mart v.d. Gevel, die wel raak mikte: 1-0.

In de zestiende minuut werd het nog erger voor de ploeg van trainer Edwin Grünholz: een voorzet van Brian Boogers werd weer achter de groen witte goalie geschoten en weer was Mart v.d. Gevel de dader: 2-0.

Nog voor de pauze had UNA de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien, maar na een prima voorzet van Niek van Boekel op Brian Boogers, die vrij voor doelman Leerdam kwam, de bal te ver voor zich uit speelde en Westlandia kwam goed weg.

Na rust liep het voor de Zeelstenaren niet meer zo soepel. Onnodige angst sloop in de ploeg en de Naaldwijkers namen het heft in handen. De aansluitingstreffer kon niet uitblijven. Die kwam er dan ook in de 52e minuut van de voet van Jedseln Markes.

De spanning nam toe op Sportpark Zeelst want Westlandia rook de gelijkmaker. Die kwam er niet, want zo’n twintig minuten voor tijd ging UNA weer meer op de helft van de Zuid Hollanders spelen.

Toen Teun Sebregts een kwartier voor tijd de 3-1 aantekende was de strijd beslist.

Concurrenten TEC en OFC verloren punten, zodat de geelzwarten weer op plaats drie staan in de Derde Divisie. UNA legt weer lekker op koers.