Datum

27 januari 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Twee wedstrijden op rij werden in dit kalenderjaar met 3-0 verloren door de geelzwarten. Afgelopen zondag ontwaakte UNA eindelijk uit de winterslaap, ofschoon de wedstrijd pas in de tweede helft echt op gang kwam. Tegenstander Hercules, waartegen het team van Jeroen van Bezouwen in de openingswedstrijd van het seizoen in Utrecht niet verder kwam dan 1-1, ging met 4-2 voor de bijl.

Toch duurde het een half uur voordat de wedstrijd echt op gang kwam. Een schot van Lex van Dijk kon door doelman Fons Mulder nog net uit zijn doel worden gewerkt, maar twee minuten later was het wel raak want Nick Tielemans bracht UNA op voorsprong. Vlak voor rust kwamen de Utrechters echter weer langszij. Na een spelhervatting zorgde Tyrone Fonville voor de 1-1.

Na de pauze gaf Walid Ould Chikh van Hercules de wake-up-call aan de geelzwarten door een gevaarlijk schot dat door doelman Yanick Derix knap gered werd.

In de 62e minuut kwam de topscorer van vorig seizoen, Mart v.d. Gevel, na maandenlang blessureleed weer in de ploeg. Toen kwam er meer beweging in de aanval van de Zeelstenaren. Amper drie minuten in het veld stelde hij Jelle Schijvenaars in staat om zijn dertiende seizoenstreffer aan te tekenen: 2-1.

Toen Brian Boogers vier minuten voor tijd binnen het strafschopgebied onderuit werd gehaald en de pingel zelf binnen schoot zat UNA met 3-1 op rozen.

In de euforie leek het toch een spannend slot van de wedstrijd te worden, want in de laatste minuut van de officiële speeltijd scoorde Lars Raaijen de 3-2.

In de toegevoegde tijd zette Nick Tielemans weer orde op zaken door de 4-2 achter doelman Mulder te schieten.

Met Mart v.d. Gevel in de ploeg gebeurt er wat in de aanval van UNA en dat zullen de geelzwarten nodig hebben in de rest van het seizoen, want UNA heeft promotie nog steeds niet opgegeven.