Datum

13 januari 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Eigenlijk zat de winterstop in de Derde Divisie erop, maar UNA vond blijkbaar dat dit voetballoze tijdperk nog niet lang genoeg geduurd had. De minst scorende ploeg uit de klasse, EVV, kwam op bezoek bij het meest doeltreffende team. Het zou, gezien de reputatie van de Limburgers, een lastige klus worden tegen de blauwwitten uit Echt. Normaal scoort de club van trainer Tini Ruijs bijna één keer per wedstrijd en gooit dan de zaak achterin helemaal dicht, maar afgelopen zondag was dat niet normaal. EVV trof drie maal doel en dat kunstje hebben ze deze competitie nog niet eerder vertoond, mede door het geklungel bij UNA.

Van aanvang aan bleek er een grijze waas te hangen boven het team van Jeroen van Bezouwen. UNA speelde mat, zonder overtuiging en liet toe dat de gasten uit Echt vrijuit konden voetballen. Vooral Siem van Dijck en Shaquille Simmons maakten het vrij lastig voor doelman Yanick Derix die nog alle onheil kon voorkomen. Pas na een half uur spelen kreeg UNA de eerste kans. Brian Boogers wist met zijn listig schotje keeper Michel Vercruysse echter niet te verschalken.

In de 36e en 42e minuut sloeg EVV toe via Siem van Dijck en Jordi Beelen. Geen toevalstreffers, maar gewoon omdat de Limburgers beter waren.

Met een 0-2 achterstand gingen de geelzwarten de rust in en EVV kennende zou het een hels karwei worden om de ploeg van Tini Ruijs nog op de knieën te krijgen.

Geheel volgens de verwachting gooiden de blauwwitten de zaak achterin dicht. Aanvallen hoefde niet meer zo nodig, tenzij met een counter. UNA speelde de tweede helft nadrukkelijker op de helft van EVV, maar kwam niet verder dan een treffer van “handyman” Brian Boogers. Hij werkte de bal met de hand in het doel en als beloning kreeg hij de gele kaart.

Eén minuut voor tijd zorgde invaller Omar Ramadani nog voor de 0-3, maar dat was alleen maar leuk voor Omar en de statistieken.

Doelman Yanick Derix werd, ondanks het feit dat hij er drie om zijn oren kreeg, man van de wedstrijd. Dan kun je nagaan hoe de rest van het team acteerde.