Scheidsrechter

B.H. (Barry) Huizinga

Accommodatie

Onbekend

Het grootste euvel waarmee het team van Jeroen van Bezouwen de laatste tijd kampt is het niet benutten van heel veel kansen. Soms loopt dat nog goed af en wordt er toch nog gewonnen met de hakken over de sloot. Tegen JVC Cuijk, dat nergens nog kans op heeft, kwamen de geelzwarten niet verder dan 1-1 en dat kan een streep door de promotiewens van de Zeelstenaren betekenen.

Gedurende de eerste helft was UNA heer en meester over de roodwitten uit Cuijk. De ploeg van trainer Akankan kwam zelden op de helft van de Zeelstenaren, terwijl de mannen het doel van keeper Dani Centen bestookten. Kansen te over om te scoren, maar de beste waren voor Schijvenaars en V. d. Gevel. Jelle knalde van dichtbij op de vuisten van Centen en Mart vond die doelman ook op zijn weg.

Na een voorzet van Nick Tielemans kopte de lange Jelle Schijvenaars wel perfect binnen en de 1-0 stond eindelijk op het bord.

Na rust leek er aanvankelijk niets aan de hand voor de geelzwarten, maar JVC kroop meer en meer uit haar schulp. Bij een van die uitbraken botsten Lex van Dijk ter hoogte van de zestienmeterlijn en een aanvaller van de gasten tegen elkaar op. Scheidsrechter Huizinga was er niet zeker van of er een overtreding werd gepleegd en zo ja, binnen of buiten het strafschopgebied. Op advies van zijn assistent (geen VAR) ging de bal op de stip. Vanaf elf meter pakte Furkan Alakmak het cadeautje uit: 1-1.

Furieus trok UNA ten aanval en de ijverige Mart v.d. Gevel was weer dicht bij een treffer, doch weer wist Centen dit te verhinderen. Even later was het weer de gedreven spits van UNA die in het strafschopgebied opdook en onreglementair gestopt werd. UNA was des duivels en er ontstond een heus opstootje voor het doel aan de terraszijde, waarbij uiteindelijk doelman Centen Mart v.d. Gevel tegen de grond smeet. Geen penalty voor UNA, wel een gele kaart voor Centen, maar daar koopt UNA niets voor.

De rest van de wedstrijd probeerden de geelzwarten alsnog de 2-1 op het bord te krijgen, maar de 1-1 bleef er na 90 minuten op staan.