Scheidsrechter

Brito Roque, S. de

Accommodatie

Onbekend

Nog steeds is de honger naar punten bij de club van trainer Mark Schenning niet gestild. Door een 4-0 overwinning op FC Chabab, het gelijke spel van JCV tegen HBS en de nederlaag van EVV, rukken de Zeelstenaren op naar plaats vier op de ranglijst. Voor de oefenmeester van de Amsterdammers zag het weekend er minder fraai uit. Alami Ahannach, assistent coach van Telstar, ging met een 8-0 jas tegen Excelsior de boot in en afgelopen zondag voegde UNA/Brinvast er nog vier aan toe.

Vanaf de aftrap werd met de minuut duidelijker dat FC Chabab niet in staat zou zijn om het UNA/Brinvast erg lastig te maken. Toch lukte het de geelzwarten niet om in de eerste 45 minuten afstand te nemen van de gasten. Vooral Brian Boogers had zijn dag niet. Hij kreeg de mogelijkheid om zijn team bij rust al op een 3-0 voorsprong te zetten, maar de nullen bleven op het scorebord.

Na de pauze gaf de ploeg van Mark Schenning meteen meer gas. Een schot van Jeroen Stottelaar werd door doelman Rinaldo O’Neil over de lat getikt. Uitstel van executie, want in de 49e minuut bracht Niek van Boekel de stand op 1-0. Broer Rob verdubbelde in de 63e minuut de voorsprong. Daarna ontstond er enige irritatie op het veld. Niek van Boekel werd onheus bejegend en uitte dit verbaal richting scheidsrechter. Leidsman De Brito Roque was daar niet van gediend en Niek kreeg geel. Trainer Schenning greep in en om een tweede prent voor Niek van Boekel te voorkomen werd hij gewisseld voor Jorda Nzita. In minuut 69 bracht Benjamin van Wanrooij de stand op 3-0. De tegenstand van FC Chabab, als er die al was, werd steeds minder. Ook Ritchie Anpong vond dat hij bij een 3-0 voorsprong nog iets tegen de scheidsrechter moest roepen, hetgeen de scheids niet pikte. Ook geel dus. Ritchie werd daarop vervangen. Willem Tieben kwam voor hem in de ploeg. Vervolgens moest FC Chabab afscheid nemen van doelman O’Neil, die met een handblessure het veld ruimde voor Yassine Khmila. Die moest in de toegevoegde tijd nog zwichten bij een treffer van Brian Boogers: 4-0. UNA/Brinvast rukt op naar plaats vier in de Topklasse.