Scheidsrechter

Mandemakers, K.C.A.

Accommodatie

Onbekend

Als debutant in de Topklasse kende Leonidas een flitsende start. In het begin van het seizoen voerde de club uit Rotterdam acht weken lang de ranglijst aan. Het eerste treffen met de blauwwitten eindigde op Sportpark Zeelst in een 1-1 gelijkspel. Afgelopen zondag ging de ploeg van trainer John Hoeks echter met 1-3 voor de bijl.

De wedstrijd in Rotterdam-Schiebroek zal niet de geschiedenis ingaan als een wereldpartij, maar uiteindelijk was de winst voor het team van Mark Schenning meer dan verdiend. UNA/Brinvast ging fel van start en in het eerste kwartier kregen de geelzwarten via Benjamin van Wanrooij, Rob van Boekel en Ron Jansen fraaie scoringskansen. Daarna zakte de wedstrijd behoorlijk in, maar Leonidas ging slordig om met haar mogelijkheden. Vlak voor rust voerden de geelzwarten de druk weer op. Dat had gevolgen voor de thuisclub. Brian Boogers werd binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald en Ritchie Anpong mocht het vonnis voltrekken. Via het lichaam van doelman Raymond Homoet verdween de knikker in het doel: 0-1.

Na de pauze werd die score al na twee minuten verdubbeld. Na een hoekschop was het Rob van Boekel die de 0-2 aantekende. Leonidas leek zich bij de nederlaag neer te leggen, terwijl de Schenning-brigade op jacht ging naar treffer nummer drie. Kansen daarvoor ontstonden ook. Brian Boogers zag zijn schot door keeper Homoet gekeerd worden en bij de rebound van Ron Jansen stond de 35- jarige doelman weer in de weg. Vervolgens zag Rob van Boekel zijn schot net naast de verkeerde kant van de doelpaal gaan. Met nog twintig minuten te spelen lieten de Zeelstenaren de teugels iets teveel vieren en de Rotterdammers veroverden een veldoverwicht. In de 74e minuut schoot Mahmut S?nmez de 1-2 achter Rick van den Oever. De gevaarlijke S?nmez zal echter, samen met nog drie andere spelers, de club uit de Maasstad verlaten voor een avontuur bij Zaterdag Topklasser Barendrecht.

Vlak na de aansluitingstreffer kwam UNA/Brinvast met tien man te staan. Pieter Jan Scheerlinck ontving zijn tweede gele prent. De laatste tien minuten van de partij waren spannend. Leonidas probeerde op gelijke hoogte te komen, maar voor het doel van Rick van den Oever was er niet echt sprake van paniek. De 1-2 scheen de einduitslag te worden, doch er kwamen nog drie extra minuten bij. In die toegevoegde tijd werd Brian Boogers wederom in het strafschopgebied gevloerd. Weer was het Ritchie Anpong die de pingel binnen schoot: 1-3. Doelman Homoet uitte zijn frustratie richting scheidsrechter Mandemakers met een rode kaart als resultaat. Dat was meteen ook het laatste wapenfeit, want de extra tijd zat erop. UNA/Brinvast klimt van zeven naar zes op de ranglijst.