Scheidsrechter

Elswijk, C.C. van

Accommodatie

Onbekend

JVC Cuijk wilde graag kampioen worden. Met zes punten achterstand op AFC was de kans op de titel zeker niet verkeken. De ploeg van Hans Kraaij Jr. dwingt respect af. De wedstrijd in Cuijk, eerder dit seizoen, tussen de roodwitten en de geelzwarten werd door de thuisclub met 2-0 gewonnen. Mark Fennebeumer scoorde toen beide treffers. Afgelopen zondag begon Fennebeumer op de bank.

Na een kwartier van aftasten kwam UNA/Brinvast steeds meer in haar element. Op het half uur hing de beloning in de lucht. Brian Boogers werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en ging zelf de penalty nemen. Loeihard schoot hij tegen de lat. Even later zag Niek van Boekel zijn schot door een van de Cuijkse verdedigers van de doellijn geveegd worden. Hans Kraaij werd steeds onrustiger en zag het onheil boven zijn team hangen. Hij greep in met twee wissels. Latuperissa en Prent werden gewisseld voor Fennebeumer en Schouten. Het had geen effect, want na een voorzet van Eelco Horsten mikte Ron Jansen net over. 0-0 Bij rust, terwijl 2-0 een betere afspiegeling van de strijd zou zijn geweest.

Na rust dreigde het toch nog even fout te gaan voor de Zeelstenaren. Al in de 49e minuut deponeerde Oktay Ozturk de 0-1 achter Rick van den Oever. Lang kon “Kuuk” niet van de voorsprong genieten, want vier minuten later schoot Nick Tielemans de 1-1 achter doelman Joris van Gerwen.

UNA/Brinvast bleef gas geven en na één uur voetballen bracht Brian Boogers, na een vrije trap van Benjamin van Wanrooij, de 2-1 op het scorebord. Toch was de buit nog niet binnen. Een vrije trap van Ozturk werd door Rick van den Oever knap over de achterlijn getikt. Nog één kans kreeg de ploeg van Mark Schenning op 3-1. Een vrije trap van Benjamin van Wanrooij werd door Brian Boogers op de kooi van Van Gerwen geknald. Vervolgens werd de terugspringende bal op een haar na gemist door Ron Jansen. Het bleef bij 2-1 en de toeschouwers waren tevreden. Die van JVC waren minder content, want het uitzicht op de titel is nu wel erg ver weg.

Opstelling UNA/Brinvast:
v.d. Oever, Anpong, Vreven, Curi?l, Horsten, Stottelaar, Niek v. Boekel (56. Rob v. Boekel), Tielemans (81. Nzita), Boogers, Jansen (88. Tieben), v. Wanrooij.

Klik hier voor de foto's van voetbal-shoot.nl

Kijk hieronder naar een interview met Mark Schenning na afloop van de wedstrijd: