Scheidsrechter

Serik, D.

Accommodatie

Onbekend

Houdini, de legendarische boeienkoning uit begin vorige eeuw, stond erom bekend dat hij zich altijd op het laatste moment uit de ketenen wist te bevrijden. Afgelopen zaterdag voerde UNA deze stunt op door diep in de toegevoegde tijd de enige goal van de wedstrijd te scoren tegen Spakenburg, dat net als de geelzwarten in de strijd tegen degradatie is verwikkeld.

Het werd een wedstrijd die zondermeer een degradatiekraker genoemd kan worden: zenuwslopend, angstig en teveel spanning. Kortom, minder geschikt voor hartpatiënten.

Alleen winst was belangrijk in de strijd om te overleven in de Tweede Divisie. Zowel voor de ploeg van Joop Gall als voor het team van Mark Schenning zou een gelijkspel geen zoden aan de dijk zetten.

Het duel kende weinig doelrijpe kansen. Voor rust kreeg UNA nog de beste mogelijkheden door een kopbal van Willem Tieben die naast ging en een schot van Brian Boogers dat door keeper André Krul onschadelijk werd gemaakt.

Na de pauze kreeg UNA een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Sander van Weert werd door Tim Sanders onderuit gehaald en scheidsrechter Serik wees naar de stip. Vanaf elf meter schoot Niek van Boekel hoog in, maar keeper Krul kon de bal nog over de lat tikken.

UNA kreeg wel meer vat op het spel. In de normale speeltijd was alleen een kopbal van Mart v.d. Gevel kansrijk. Weer stond Krul een treffer in de weg.

Scheidsrechter Serik voegde vier minuten toe aan de wedstrijd. Een gelijkspel was voor beide partijen niet genoeg. UNA kwam goed weg toen Petar Stoskovic een inzet van Olivier Pilon onschadelijk maakte. De spanning nam nog meer toe en in de 94e minuut zorgde Niek van Boekel voor de bevrijdende treffer: 1-0. De boeien waren los.

UNA heeft nu 35 punten en is nog steeds niet veilig. Dit seizoen resten nog vier wedstrijden: uit naar Katwijk en Kozakken Boys, thuis tegen Jong Sparta en HHC Hardenberg.