Scheidsrechter

D'Onorio, G.

Accommodatie

Onbekend

Het duel met FC Lienden kende zondag twee gezichten. In de eerste 45 minuten drukten de geelzwarten duidelijk hun stempel op de wedstrijd, na de pauze gaven de Zeelstenaren alle punten weg.

Een voetbalwedstrijd bestaat uit twee helften. Dat is al sinds het uitvinden van dit fantastische spel een feit. Afgelopen zondag waren er dan ook op Sportpark Zeelst twee helften. In de eerste 45 minuten drukten de geelzwarten duidelijk hun stempel op de wedstrijd. Na de pauze gaven de Zeelstenaren alle punten weg. FC Lienden mag Rafael Uiterloo erg dankbaar zijn, want hij maakte met zijn persoonlijke klasse alle doelpunten voor de club uit De Betuwe.

Voor rust werd het publiek verwend met tal van sublieme aanvalsacties van de geelzwarten. Toch werd het in de eerste minuten nog even penibel voor het doel van Rick van den Oever. UNA/Brinvast kwam ongeschonden uit die fase en toen kwam de tiende minuut. Benjamin van Wanrooij kreeg het op z’n heupen en liet de complete Liendense verdediging zijn hakken zien. Ook doelman Jan Schimmel was kansloos: 1-0. Een niet geheel fitte Ritchie Anpong kwam in het veld voor de geblesseerde Laudir Curi?l. Na achttien minuten lag treffer nummer twee achter doelman Schimmel. Op aangeven van Benjamin van Wanrooij schoot Brian Boogers fraai binnen. Het leek erop dat het derde doelpunt voor UNA/Brinvast in de lucht hing, maar dat kwam er niet. Nick Tielemans zag zijn schot op de vuisten van Jan Schimmel uiteen spatten. In de rebound trof Brian Boogers diezelfde knuisten en kans drie, van Benjamin van Wanrooij, trof de lat. UNA/Brinvast was heer en meester en de ploeg van trainer Hans van de Haar was genoodzaakt zich alleen maar met verdedigen bezig te houden. Het vertrouwen op een succesvolle afloop was alom aanwezig in het Zeelster kamp, maar er kwam nog een tweede helft.

Terwijl de ploeg van Mark Schenning ervan uitging dat het kat in ’t bakkie was, scoorde Rafael Uiterloo in de 47e minuut al 2-1. De gelijkmaker, twaalf minuten later, kwam ook van de voet van de gevaarlijke nummer 24 van FC Lienden. Nog één keer kreeg UNA/Brinvast de kans om op voorsprong te komen, maar Jelle Schijvenaars, die zijn laatste wedstrijd voor de geelzwarten speelde, zag zijn poging tot hoekschop verwerkt worden. Even ontstond er nog enige commotie, toen Ron Jansen op weg was naar de Lienden goal. Doelman Schimmel verliet zijn gebied en torpedeerde Jansen. Scheidsrechter D’Onorio vond het niks. Vlak voor tijd kreeg UNA/Brinvast de deksel op de neus. Goudhaantje Uiterloo trapte een vrije schop feilloos binnen: 2-3. UNA/Brinvast gaf in de tweede helft alles weg wat het voor rust had vergaard.