Nagtegaal, M.J.

Accommodatie

Onbekend

De laatste weken vraagt UNA om problemen. De Zeelstenaren worden op hun wenken bediend. Zo hoopvol begonnen aan de competitie, zo hopeloos zijn de prestaties in deze fase van het seizoen. In de laatste vijf competitiewedstrijden werd slechts één punt gepakt en het doelsaldo in die periode liegt er ook niet om: zes voor en veertien tegen.

Meestal wordt in de eerste tien minuten van de wedstrijd duidelijk of UNA goed in haar vel zit. Dat lekkere gevoel ontbrak afgelopen zaterdag. Barendrecht toonde dat het wilde winnen en UNA straalde dat gevoel niet echt uit. De ploeg van trainer Adrie Poldervaart had gedurende de eerste twintig minuten het veldoverwicht, zonder dat de geelzwarten echt in de problemen kwamen. Een vrije trap van Jeroen Stottelaar werd door doelman Marc van Splunter tot hoekschop verwerkt en aan de andere kant raakte Joey Jongman de lat. Even leek UNA op voorsprong te komen toen Chefrino Eind de bal via Mart v.d. Gevel in het doel zag verdwijnen, maar scheidsrechter Nagtegaal had buitenspel geconstateerd. De rust leek met een dubbel blanke stand aan te breken, doch in de allerlaatste minuut van de toegevoegde tijd zette Richie Basoski zijn club op 1-0. Een psychologisch slecht moment.

Na de pauze zou UNA uit een ander vaatje moeten gaan tappen, maar de juiste spirit ontbrak. Zeven minuten na rust viel de 2-0. Petar Stoskovic raakte met zijn voet Ramy Salem en de bal ging op de stip. Tim Eekman schoot de 2-0 op het scorebord.

Geelzwart zocht de aanval weer op en in de 63e minuut haalde Jongman Benjamin van Wanrooij binnen de beruchte lijnen onderuit. De pingel werd door Niek van Boekel benut: 2-1.

Het zou weer een wedstrijd kunnen gaan worden, maar dat werd het niet. UNA toonde geen echte vechtlust en Barendrecht maakte daar gebruik van. Daniel Esajas bracht de stand op 3-1 en UNA gooide het hoofd in de schoot met als resultaat dat twee minuten later Danny Monster de 4-1 eindstand kon noteren.

De regen op sportpark De Bongerd bleef nog enige tijd vallen en UNA weet nu dat het moet knokken om uit de gevarenzone te ontsnappen.