Scheidsrechter

Ruperti, C.

Accommodatie

Onbekend

Na negen wedstrijden wordt het steeds duidelijker dat UNA aan een wisselvallig seizoen bezig is. Winst tegen regerend landskampioen Excelsior Maassluis en de zege tegen lijstaanvoerder Jong AZ spreken tot de verbeelding. Daar tegenover vormen de thuisnederlagen tegen FC Lienden (0-4) en Jong Vitesse (1-5) een schril contrast. Ook afgelopen zaterdag ging de ploeg van Mark Schenning op eigen veld onderuit tegen GVVV (1-4).

Het begin van de wedstrijd toonde een geelzwarte formatie die het voortouw nam. Nick Tielemans vond doelman Johan Jansen op zijn weg, die het schot tot hoekschop verwerkte. Mart v.d. Gevel kopte in het zijnet en Jeroen Stottelaar knalde tegen de paal. Drie fraaie mogelijkheden, maar geen treffer.

De blauwwitten uit Veenendaal wisten na 29 minuten het doel wel te treffen. Een aanval over links werd door de grillige Caifano Latupeirissa afgerond: 0-1. Amper bekomen van deze tegenslag sloeg dezelfde speler weer toe: 0-2. Grotere schade werd er tot de pauze niet opgelopen.

Na rust kreeg heel minnend UNA weer snel hoop, want in de 47e minuut stond Niek van Boekel op de juiste plaats om de aansluitingstreffer aan te tekenen: 1-2.

De ploeg van trainer John de Wolf was wakker geschud en zocht meteen de aanval op. Vijf minuten later bracht Robin Mulder de stand op 1-3. Keeper Petar Stoskovic zorgde ervoor dat een gevaarlijk schot van Frank Tervoert onschadelijk werd gemaakt, maar toch kwam de 1-4 op het scorebord. In de 71e minuut kon een geheel vrijstaande Robin Mulder de bal aannemen, controleren en vervolgens onhoudbaar afdrukken.

Weer een forse nederlaag voor de Zeelstenaren, die best in staat zijn om het menige tegenstander in de Tweede Divisie lastig te maken. Doelstelling is dan ook handhaving in deze Divisie en dat behoort zeker tot de mogelijkheden.