Scheidsrechter

Brito Roque, S. de

Accommodatie

Onbekend

Langzamerhand begint Sportpark De Boekhorst een obsessie te vormen voor UNA; de geelzwarten wonnen nooit in Noordwijkerhout. Ook afgelopen zaterdag zou dat niet lukken, want na een mooie 0-2 voorsprong bij rust gaf het team van coach Mark Schenning na de pauze alles weg.

Donder, bliksem, vergezeld van een ferme hoosbui zorgden ervoor dat de wedstrijd een kwartier later begon. Waarschijnlijk had de fanatiekste supporter van Voetbal Vereniging Sint Bavo; Bavo zelf hiervoor gezorgd om zijn steentje bij te dragen aan de geel-paarse rook die voor aanvang een deel van het veld onzichtbaar maakte.

De thuisploeg begon sterk aan het duel. Giovialli Serbony schoot net voorlangs.

Net als vorige week tegen Jong AZ speelde UNA in de eerste 45 minuten in de discipline: achterin dicht houden en aanvallen als het kan. Dat leverde in de zeventiende minuut de voorsprong op. Jeroen Stottelaar stuurde Nick Tielemans op avontuur en die kogelde de knikker onhoudbaar voor doelman Ronald v.d. Meer in de rechter bovenhoek. Een mooi begin, maar VVSB was nog niet onder de indruk. Vladimir Jozic nam een vrije trap en UNA was weer trots op keeper Stoskovic, die de bal over de lat tikte.

Nadat Chefrino Eind het zijnet trof en verzuimde de 0-2 aan te tekenen, lukte het toch in de 42e minuut. Mart van de Gevel wipte de bal over de uitgekomen doelman en stond toen vrij voor doel. Hij maakte het karwei simpel af: 0-2.

Na rust verdween de scherpte bij de Zeelstenaren meer en meer. Dat was koren op de molen van de bollenkwekers. Geef ze geen vinger, want ze pakken je hele hand. Een ontketend Sint Bavo scoorde in de 56e minuut via Tommy Bekooij de aansluitingstreffer.

De 2-2 hing in de lucht en UNA had geen vat meer op de ploeg van Wilfred van Leeuwen. In de 69e minuut zorgde Jordy Zwart voor de gelijkmaker.

Het zou nog erger worden. Een botsing tussen Petar Stoskovic en Nick v.d. Boomen was dusdanig ernstig dat Nick met een blessure het veld moest verlaten en Stoskovic met een jaap van tien centimeter in zijn bovenbeen toch door kon gaan. Dat laatste speelde hem misschien parten bij de 3-2 die Maikey Parami in de slotfase op het scorebord bracht.

UNA won de eerste helft met 2-0 en VVSB de tweede met 3-0.

Komende zaterdag speelt UNA weer thuis. Ditmaal tegen GVVV en die wedstrijd wordt live uitgezonden op Fox Sport. De eerste live wedstrijd van UNA op de landelijke TV.