Spelregelbewijs - UNA

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Spelregelbewijs

Invoering spelregelbewijs voor jeugdspelers
 
In het op 20 maart 2013 gelanceerde KNVB Actieplan ‘Tegen geweld, voor sportiviteit’ staat een aantal maatregelen die er toe moeten bijdragen dat misstanden op het veld minder vaak voorkomen. In het seizoen 2013 - 2014 zijn als meest herkenbare maatregelen al de tijdstraf bij een gele kaart en de visuele controle van de spelerspassen ingevoerd. In het komende seizoen 2014 - 2015 wordt nu ook het spelregelbewijs voor jeugdspelers ingevoerd. Het doel daarvan is dat voetballers meer vertrouwd raken met de spelregels en daardoor meer inzicht én begrip krijgen in de beslissingen van de scheidsrechter.
 
In de eerste seizoenshelft is gestart met de 2e jaar B-spelers: zij moeten allemaal vóór 31 december 2014 het spelregelbewijs gehaald hebben. En dat is niet vrijblijvend, want als je niet beschikt over het spelregelbewijs, dan mag je na 1 januari 2015 niet meer deelnemen aan wedstrijden. Daarna wordt op basis van evaluaties ook gekeken om andere leeftijdscategorieën de spelregeltoets te laten maken.

 
De KNVB heeft een prachtige, interactieve website ontwikkeld om je te helpen bij het leren van de spelregels. Op deze website www.voetbalmasterz.nl worden de spelregels op eenvoudige wijze uitlegend, ondersteund met actuele videobeelden. Ook staat er een groot aantal voorbeeldvragen en oefentoetsen op waarmee je eenvoudig kunt oefen en voor je zelf kunt ervaren hoeveel jij al van de spelregels weet. Daarnaast staan er meerdere links op de website, o.a. naar een boekje waarin de spelregels eveneens worden uitgelegd.

Het maken van de spelregeltoets gebeurt ook via www.voetbalmasterz.nl. Dat doe je dan gewoon thuis via je computer, tablet of smartphone.
 
Nog vragen?  Bel of mail met onze scheidsrechtercoördinator Dick Bijkerk
 
Telefoon 06-22232822, e-mail: scheidsrechters@vvuna.nl

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!