ARAG Fair Play - UNA

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

ARAG Fair Play

UNA: trotse bezitter van het  ARAG Fair Play certificaat

Sinds 1 januari 2011 is ARAG official partner van de KNVB scheidsrechters betaald voetbal. Samen met de KNVB wil ARAG werken aan het bevorderen van fair play. Daarbij richten beide partijen zich niet alleen op de Eredivisie, maar juist ook op het amateurvoetbal. 

De KNVB is continu bezig met het bevorderen van sportiviteit, respect en begrip op en rond de velden, ook voor de scheidsrechters. In samenwerking met de voetbalbond geeft ARAG hier op een unieke manier invulling aan. Dat komt o.a. tot uiting door de uitreiking van het ARAG Fair Play certificaat aan verenigingen die ‘de arbitrage goed voor elkaar hebben’. In het voorjaar 2012 werden de eerste certificaten uitgereikt, in onze regio aan vv Beerse Boys.

Een half jaar later werd duidelijk dat UNA één van de kandidaten was voor de uitreiking in het voorjaar 2013.Tijdens de Week van de Scheidsrechter werden wij op 6 oktober 2012 namelijk al verrast door een delegatie van de KNVB onder leiding van FIFA-scheidsrechter Danny Makkelie. Het hoogtepunt van zijn bezoek was de overhandiging van een ingelijst en gesigneerd KNVB-scheidsrechtershirt aan onze jeugdscheidsrechters van het eerste uur, Maarten de Bruijn en Erik van Gerwen. Dat shirt is nu te bewonderen in onze kantine, naast de ingang van de bestuurskamer.

In januari 2013 kwam het officiële bericht dat het ARAG Fair Play certificaat aan UNA was toegekend en op 16 maart 2013 was het weer feest in Zeelst. Opnieuw kwam Danny Makkelie met een aantal vertegenwoordigers van de KNVB naar ons sportpark, nu voor de uitreiking van het certificaat en het  bijbehorende Fair Play zone bord én onder andere een tas vol  scheidsrechtersshirts. Het bord hangt nu tegen de muur  van onze kleedaccommodatie.

Tijdens de uitreiking van het ARAG Fair Play certificaat werd door Danny en onze toenmalige voorzitter Jos Blatter tevens het samenwerkingsconvenant met de KNVB ondertekend. Daarmee heeft UNA de taak op zich genomen om met minimaal 5 en maximaal 10 andere voetbalverenigingen te gaan samenwerken om ook bij hen een actief scheidsrechtersbeleid te gaan uitvoeren. In dat kader werken wij nu -samen met de KNVB- al weer een jaar intensief samen met Rood Wit Veldhoven, RKVVO, Marvilde, vv DBS, rkvv Waalre, vv Wilhelmina Boys en vv WODAN, onder andere  op het gebied van scheidsrechtersopleidingen en aan het ontwikkelen en implementeren van arbitragebeleid.

Wil je meer weten over de achtergronden van de ARAG Fair Play certificering of over de voorwaarden waar je als vereniging moet voldoen om voor het certificaat in aanmerking te komen, kijk dan een op de website van de KNVB of van ARAG.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!