Scheidsrechter

B. Kuiper

Accommodatie

Sportpark Groot Scholtenhagen

De 7-2 afgang van vorige keer in Haaksbergen zat UNA nog vers in het geheugen… en dwars. De mannen van Harrie Gommans stonden derhalve geladen aan de start. Toch was er ook dit keer sprake van een eerste kwartier flink onder druk. Maar de defensie, met Rhoan Boudewijns centraal en Bob Groenendijk op links achterin (voor de geblesseerde Louisben Jagt) en met Petar Stoskovic na maandenlange afwezigheid weer op doel, hield stand. Daarna werd UNA meer en meer gelijkwaardig.

Max van den Akker kreeg bijvoorbeeld een goeie mogelijkheid toen Mitchel van Rosmalen hem de diepte in stuurde. Max wachtte iets te lang om af te drukken en zijn schot werd geblokkeerd.
Na de pauze trok UNA meteen fel van leer. Dat leverde al in de eerste minuut resultaat op: Juul Respen ontdeed zich van twee tegenstanders en haalde van net buiten het strafschopgebied uit; de bal verdween, kansloos voor de keeper, in de uiterste rechterbenedenhoek: 0-1.
Daarna bleven onze mannen prima overeind. Maar ze kwamen in de 70e minuut toch goed weg toen de kruising boven Stoskovic werd geraakt. Even later bracht UNA’s doelman redding bij een doorgebroken speler van HSC. En in de 82e minuut moest hij dat opnieuw, toen Bob Groenendijk een penalty had veroorzaakt.
Ook hierbij hield hij de nul vast, door de elfmeter van Jules Stokkers tegen te pakken. Een beslissend moment. Want nu was HSC definitief de kluts kwijt en konden respectievelijk Brian Boogers (0-2) en Mitchel van Rosmalen (0-3) namens UNA in de laatste minuten de genadeklappen uitdelen.