5502ED
VELDHOVEN
tel. 040-2533700

Werklust levert UNA geen punten op.

De laatste jaren is duidelijk geworden dat voetballen op zaterdag niet in het DNA van UNA zit. Zowat alle duels die op die dag gespeeld werden leverden nul punten op. Afgelopen zaterdag kwam VVSB op bezoek; een tegenstander die we een paar jaar geleden al regelmatig hebben ontmoet. De ploeg uit Noordwijkerhout staat in Zeelst bekend als een sterke formatie, ofschoon de Blauwwitten zich in de Zaterdag Derde Divisie maar net konden redden.

UNA begon, gelukkig zonder het vervelende vuurwerk langs het veld, vol vertrouwen aan het duel. Al snel  in de wedstrijd leverde dat succes op, want smaakmaker Sten Senders bracht de stand al na drie minuten op 1-0. Geelzwart bleef doorgaan en toen wervelwind Senders binnen de beruchte lijnen onderuit werd gehaald mocht Brian Boogers vanaf elf meter de straf uitvoeren. Zijn slechte pingel eindigde op het lichaam van doelman Ruben Valk. De 2-0 zou de wedstrijd voor de geelzwarten een stuk florissanter hebben gemaakt, maar het bleef bij 1-0. Richting rust werd VVSB steeds gevaarlijker. Petar Stoskovic kon met een prima actie een schot van Jesse van Nieuwkerk uit zijn doel werken.

Na rust zag men op Sportpark Zeelst weer een UNA-team dat angstig voor eigen doel ging hangen. Het onheil hing in de lucht. In de 48e minuut produceerde Halman de gelijkmaker. Aaron Bastiaans probeerde daarna keeper Valk nog te verschalken, maar UNA bleef doormodderen. In de 57e minuut zorgde Max Ossendrijver dan ook voor de 1-2. Eigen schuld, dikke bult.

Werklust kan de ploeg van Harrie Gommans niet verweten worden, maar dat alleen is niet genoeg voor succes.

Aanstaande woensdag volgt de uitwedstrijd tegen Baronie. Een team dat wel kan scoren: JOS.W-Baronie 1-7 !