Hei-Grindelweg 66
6413BS
HEERLEN
tel. 045-5218514

UNA gaat dit seizoen aan kop in het klassement van de gelijke spelen: acht maal tot dusver. Ook qua aantal tegendoelpunten scoort men (samen met ADO ’20) het allerbeste. Maar daarmee is men niet altijd even blij. Zoals vandaag in Heerlen. Ook tegen Groene Ster zat er namelijk meer in. De thuisploeg begon het beste met een gevaarlijk schot van Bryan Simons. UNA’santwoord kwam van de doorgebroken Max van den Akker. Hij stuitte op doelman Mark Voss. Gaandeweg nam UNA meer en meer het initiatief en was in het laatste kwartier dominant. Het doelpunt van Max van den Akker (0-1) kwam dan ook niet onverwacht uit de inmiddels steeds nattere lucht vallen. De aangever was Juul Respenin de 35e minuut met een diagonale voorzet. In de 36e minuut werd Mitchel van Rosmalen vervolgens hard gestuit en kwamen de Limburgers goed weg dat de arbiter geen rood trok. En nog een minuut later zette Brian Boogers de regelmatig gevaarlijke Max van den Akker opnieuw aan het werk, waarna deze over schoot.

Een misverstand in de 60e minuut bij UNA achterin bracht onze mannen in de tweede helft echter plots in een ander vaarwater, want Chefrino Eind profiteerde ervan met de gelijkmaker (1-1). Daarna werd door UNA de achtervolging opgestart. Die leek alsnog in de 89eminuut te gaan lukken. De voor de zoveelste maal met een overtreding gestuite Sten Senders bereikte met zijn fraaie vrije trap de vrijstaande BrianBoogers. Maar helaas wist hij de geheide kopkans niet tot doelpunt te promoveren. Een punt dus slechts in Heerlen. Het is te weinig.

e 0-1 op het scorebord komt (Max van den Akker) en wordt verzuimd om na de 0-1 door te drukken. En vervolgens, helemaal aan het einde van de wedstrijd, als Brian Boogers bij de stand 1-1 enkele minuten voor tijd een geweldige kopkans om zeep brengt. En aldus laten de Zeelstenarentwee punten liggen in het inmiddels natte Limburgse land.

De Zuid Limburgse tegenstander van vandaag, staatvoorafgaand aan het duel tegen UNA vierde van onder. En dat is niet wat ze bij Groene Ster met de aangetrokken versterkingen vóór het seizoen als verwachtingspatroon hadden. En al zeker niet dat men thuis al vier keer zou verliezen. Vorig jaar delfde UNA er na een spannend avondduel het onderspit (2-1).

De vraag is verder natuurlijk, of de opmars van Gommans c.s. vandaag en of de volgende loodzware weken tot stilstand gaat komen of dat de schade mee zal vallen (eerst thuis tegen Hercules, daarna uit tegen de ongenaakbare koploper ADO ’20 en naar OJC toe). Drie van de vier wedstrijden vóór de winterpauze zijn dus uit. En dan ook nog tegen niet de minsten.

Eerst dus de klus in Limburg. Hoe start UNA? Doelman Petar Stoskovic is weer fit, maar het is goed te weten dat zijn eventuele vervangen Giel Flokstraook van wanten weet (alleen wat voorzichtiger met dat uitgooien door het centrum Giel!). Max van den Akker krijgt opnieuw de vookeur.

UNA heeft zowat een half uur nodig om op dreef te komen, alhoewel Max van den Akker al na acht minuten een goeie mogelijkheid heeft om te scoren als hij alleen voor de keeper opduikt, waarna deze de gelepelde bal uit de lucht plukt.

Uitblinker Niek van Boekel…

Daarna is er een gelijkopgaande wedstrijd met zeker ook kansen voor de thuisploeg. Onder de sterke impulsen van uitblinker Niek van Boekel heeft UNA gaandeweg echter steeds meer de overhand. En in de 35e minuut is het wel raak als Juul Respen de bal diagonaal neerlegt voor de inkomende Max van den Akker, waarna deze de bal binnenschuift: 0-1. Meteen daarop breekt Mitchel van Rosmalen op de middellijn door en wordt hard getorpedeerd, waarna Groene Ster aan een rode kaart ontsnapt. En vlak daarna speelt Brian Boogers linkerspits Max van den Akker aan, deze schiet in de inmiddels neerdalende regen in aardige schietpositie over. In de tweede helft komen de groene sterren na een half uur terug in de wedstrijd, na een groot misverstand bij UNA achterin. Chefrino Eind is de dader bij de 1-1. Daarna wordt het duel feller en feller en is UNA duidelijk op jacht naar de zege. Dat lijkt er ook van te komen. In de 89e minuut wordt Sten Senders - op de rand van het strafschopgebied voor de zoveelste keer onreglementair gestuit. Zijn prachtige vrije trap belandt vervolgens bij de geheel vrij staande BrianBoogers die de bal een paar meter voor doel maar een duwtje hoeft te geven met het hoofd. Dat doet ie ook. Maar de bal belandt, tot afgrijzen van alles wat UNA is, naast. De gemoederen raken daarna zo her er der flink verhit en scheidsrechter Jonathan van Dongen maakt er met de fluit maar gauw een eind aan. Een punt. Groene Ster is er blij mee, UNA minder.