Sportlaan 1 -3
5502ED
VELDHOVEN
tel. 040-2533700

Afgelopen zondag was het weer eens een Brabants treffen op Sportpark Zeelst. Blauw Geel’38/Jumbo kwam op bezoek. De ploeg van trainer Niels van Casteren, die dit seizoen voortreffelijk presteert en plaats drie op de ranglijst inneemt. Het team ook dat pas twee keer verloor en een daarvan was op eigen veld tegen UNA.

Het publiek op Sportpark Zeelst had zondermeer een fel aanvallend Blauw Geel verwacht. Het was echter UNA dat de dienst uitmaakte. De ploeg van Harrie Gommans domineerde het grootste gedeelte van de wedstrijd. Toch duurde het tot een minuut voor rust voordat Max v.d. Akker voor de 1-0 voorsprong zorgde.

Na rust ging UNA vrolijk verder en toen Louis Ben op “Jagt” ging naar voren werd het 2-0 via Thomas Horsten. Het werd zelfs nog 3-0 nadat Mitchel van Rosmalen een hoekschop van Sten Senders achter doelman Jordy Zielschot kopte.

UNA zat in een zetel, maar zakte teveel onderuit. Blauw Geel profiteerde in de 82e minuut toen Koen van der Zanden 3-1 op het scorebord bracht. De wedstrijd was echter nog niet gespeeld. Bob Groenendijk werd in het veld gebracht, maar mocht slechts zes minuten van zijn invalsbeurt genieten, want hij beging een fout binnen de zestien met als resultaat: rood en penalty. Koen van der Zanden scoorde vanaf elf meter 3-2 en UNA stond met tien man.

Zo bleef het weer spannend aan de Sportlaan, maar UNA gaf de overwinning niet meer weg.