Bataafsekade 6
4204AX
GORINCHEM
tel. 0183-626618

Yoeri Sijbers ontbrak vandaag op het appel wegens ziekte. Alleskunner Noël van Gerven nam zijn plaats in. Juul Respen (vorige week ziek) had het bed weer verlaten en stond aan de aftrap.

Een tiental minuten hielden onze mannen op Sportpark Molenvliet de schijn op dat hun kwaliteiten voldoende zouden zijn om thuisploeg UNITAS de wil op te leggen. Het leverde één (gemiste) gelegenheid op om te scoren, voor Juul Respen. Daarmee was het in de eerste helft in feite al gedaan met de pret. Brian Boogers c.s. vielen hoe langer hoe verder terug en lieten aan de thuisploeg meer en meer het initiatief. Veel vechtlust en fysieke inzet waren de ingrediënten waarmee de Gorcummers UNA van zich af konden houden. Na een 0-0 ruststand, zelfs meer dan dat. Want na een corner werd de bal in de 51e minuut door Omar Boulamhayan binnengekopt: 1-0.  Daarna kwam UNA eigenlijk nooit meer in de wedstrijd. De samenhang ontbrak om echt potten te kunnen breken. Dat er alleen maar voldoendes waren voor de mannen achterin, zegt veel. Unitas was in feite niks beter, maar de ploeg gaf wel blijk van de absolute wil om te winnen, waarbij ook de fysieke inzet niet werd geschuwd. Het was tegen dit zeer matige UNA dus uiteindelijk genoeg voor drie punten.