De Savornin Lohmanlaan 215
2566BZ
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3680323

De balans na de wedstrijd tegen Quick: negen maal achtereen is UNA nu ongeslagen, zeven maal was er een gelijkspel en we hebben het minste aantal doelpunten tegen in de Derde Divisie. Op de ranglijst levert het alles bijeen ‘slechts’ plek zes op.

Ook in Den Haag kan er weinig kritiek worden geleverd op hetgeen de mannen van Harrie Gommans tegenwoordig qua voetbal presteren. Op Nieuw Hanenburg is dat opnieuw oké. Dat het voetbal te weinig kansen oplevert en dat er bij de kansen die wel ontstaan, sprake is van een slappe afronding, nieuw is dat niet. Scheidsrechter Martijn Pijnenburg deed nu ook nog eens een duit in het zakje door halverwege de eerste helft bij een zuivere handsbal van Quick niet voor een penalty te fluiten. Niet veel later is er nieuwe tegenslag: bij een uitval krijgt spits Lennart Massar de bal voor de voeten en het volgende moment ligt de bal in het net achter Petar Stoskovic. Plots staat UNA dus met 1-0 achter.

Na de hervatting zetten onze mannen er een tandje bij. Quick komt onder zware druk. In de 52e minuut haalt Juul Respen van buiten het zestienmetergebied verwoestend uit richting rechterbovenhoek en UNA staat weer gelijk (1-1). Ondanks het overwicht, het hoge tempo door UNA, plus verwoede pogingen van onder andere Tom Scheeppers (lob) en een prachtkopbal van Brian Boogers - door doelman Patrick Zunderdorp wonderbaarlijk gered - komt de verdiende zege niet tot stand.