Sportlaan 1 -3
5502ED
VELDHOVEN
tel. 040-2533700

Het probleem bij UNA is al lang boven water. Het benutten van doelrijpe kansen is beneden de maat. Quick behaalde tot nu toe vijf gelijke spelen en UNA is met vier de nummer twee in die strijd. Een strijd die niet veel oplevert. Toch is de 1-1 tegen HSC’21 niet  onverdienstelijk. Voor rust hadden de Twentenaren het beste van de wedstrijd en na de pauze deelde UNA de lakens uit.

Vorig seizoen eindigde de ontmoeting van UNA in Haaksbergen in een beschamende 7-2 nederlaag voor de Zeelstenaren. Zover zou het afgelopen zondag niet komen, ofschoon de gasten na een sterke start plaats twee op de ranglijst bezetten.

Voor het eerst dit seizoen stond Absis Dahir in de basis. Een aanvaller die WEL het vermogen heeft om voor het team te scoren. Toch waren de groenwitten van trainer Daniёl Nijhof al vrij vroeg in de buurt van een doelpunt toen Ugus Cenk de lat raakte. Een lat die in de wedstrijd veel te verduren kreeg. Maar toch pakte UNA de voorsprong in de 24e minuut. Dahirvertoonde zijn kunsten en passeerde doelman Bob Peterman: 1-0.

Twaalf minuten later kwam HSC’21 weer langszij. Kevin Stokkingreef was de dader. Doelman Petar Stoskovicbehoedde zij team voor verder onheil, maar dat is geen nieuws want dat doet hij meestal wel.

Na rust pakte het team van Harrie Gommans de touwen steeds meer in handen. Dat leverde diverse doelrijpe kansen op. Juul Respen  kon op twee meter voor het doel de op de grond liggende doelman van HSC’21 niet verschalken: naast! Even later kreeg Mitchel van Rosmalen een fraaie mogelijkheid, maar ook die ging er niet in.

Door deze uitslag stijgt UNA toch naar plaats acht op de ranglijst. Een opmars naar boven?