Sportlaan 1 -3
5502ED
VELDHOVEN
tel. 040-2533700

Als een wedstrijd van UNA op het totoformulier zou staan en je kruist een drietje aan, dan zit je meestal wel  goed. Gelijkspelen is beter dan verliezen, maar niet veel meer. Al zes keer deze competitie speelden de geelzwarten gelijk en dat is niet erg als je gelijkwaardig bent aan de tegenstander, maar als je duidelijk beter bent doe je jezelf tekort.

Zoals we dit seizoen gewend zijn begon UNA fel aan de strijd. De gasten van JOS Watergraafsmeer kwamen nauwelijks in de buurt van het doel van Petar Stoskovic. Ook moeten we er maar aan wennen dat kansen benutten een moeilijke opgave is voor de elf van Harrie Gommans.

Een poging van Mitchel van Rosmalen eindigde bij de Amsterdamse doelman en ook een schotje van Asis Dahirwerd een prooi voor keeper Bas Schol.

Op slag van rust kreeg UNA loon naar werken toen Juul Respen de 1-0 binnen schoot.

Na rust werd Louisben Jagt binnen het strafschopgebied onderuit gehaald en Respen schoot vanaf de stip de 2-0 binnen.

Daarna verviel UNA weer eens in de oude fout. Zonder noodzaak trok het elftal zich terug en de blauwe Amsterdammers werden steeds gevaarlijker. Het was vragen om problemen en na 57 minuten was het dan ook 2-1. UNA bleef “doorpielen” en dat werd fataal, want toen Bossmanonreglementair binnen de zestien gestopt werd en RichieOwusku de penalty binnen schoot was het gewoon 2-2. Weer deed UNA zichzelf veel tekort.