Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Knappe teamprestatie

UNA 1 (zon)

2 - 0

Unitas (zon)

Competitie

3e divisie Zondag

Datum

17 september 2022 20:00

Scheidsrechter

L. Tissingh

Accommodatie

Sportpark Zeelst
Sportlaan 1 -3
5502ED
VELDHOVEN
tel. 040-2533700

Op deze zaterdagavond is UNA in zijn vijfde competitiewedstrijd vanaf de eerste seconde messcherp en tot in tot in de botten gemotiveerd.
Dat is nodig ook, want met UNITAS staat er een tegenstander op het veld van eveneens uitstekend kaliber. Niettemin dwingen onze mannen de Gorcummers van meet af aan hun spel op.

Met Thomas Horsten als uitstekende rechtsachter in de basis, terwijl Tom Scheepers naar het centrum is verhuisd. Ook hij kan terugzien op een hele goeie partij. Maar eigenlijk geldt dat sowieso voor de gehele achterste linie, inclusief doelman Petar Stoskovic.
De zaterdagavond is meestal niet UNA’s ding, maar dit keer dus wel. Na een half uur is het voor ’t eerst raak als Brian Boogers de bal met het hoofd binnenkopt: 1-0; de beloning voor een ijzersterke opening van Harrie Gommans en de zijnen en van Brian in het bijzonder nu hij weer tegen zijn echte vorm aantikt.

In de tweede helft laat UNITAS blijken zich nog bij lange na niet bij de situatie neer te leggen. Maar UNA beschikt, niemand uitgezonderd, over een minstens zo gelijkwaardige wilskracht en het blijft daarom een spannende partij met UNA op winstkoers.
Op linksachter steelt Louisben Jagt weer regelmatig de show in zijn duels met Elmer de Vries, een soortgelijke snelheidsduivel aan de kant van UNITAS.
UNA speelt als een eenheid, waarbij niemand achter blijft. De definitieve beloning komt in de 77e minuut als Sten Senders met zijn indraaiende bal Brian Boogers bereikt, waarna de aanvoeder zijn tweede goal van de wedstrijd en de 100ste in z’n carrière bij UNA binnentikt: 2-0.

Het is feitelijke de beslissing tegen een tegenstander die nu wel zo’n beetje is uitgeraasd. UNA levert hiermee de beste teamprestatie sinds lange tijd. Voor de derde maal nul tegen en de tweede zege achtereen. En ook Eric van Schagen van onze hoofdsponsor Simac zag op de tribune dat het goed was.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!