4204AX
GORINCHEM
tel. 0183-626618

Sinds de competitie dit jaar werd hervat is UNA nog ongeslagen. Geen slecht resultaat zou men zeggen, doch helaas zaten er teveel gelijke spelen in die reeks, die bijna niks opleveren. Het zou daarom weer eens tijd worden voor de geelzwarten om hun ware gezicht te tonen: de drie punten pakken.

UNA op plaats vier en Unitas er vlak achter. Het zou een spannend duel kunnen worden op Sportpark Molenvliet. Zo waren de verwachtingen. Echt spannend werd het niet in Gorkum, want UNA trok meteen van leer. Al na veertien minuten streepte Sten Senders uit een vrije trap de 0-1 achter doelman Vlot. Voordat de ploeg van trainer Bouchaten daarvan bekomen was kopte Brian Boogers vijf minuten later de 0-2 binnen. Voorzichtig waagden de roodwitten zich naar voren en dat leverde wonderwel een treffer op. Bij een gedrang voor het doel van Kai Huybers had Kiflom het geluk dat zijn inzet net achter de doellijn werd gekeerd: 1-2.

Lang kon Unitas niet genieten van de aansluitingstreffer, want drie minuten later bracht Serhat Koç de stand op 1-3. De UNA-honger was nog niet gestild. Vier minuten voor rust verstuurde Koç vanaf eigen helft de bal perfect naar Sten Senders, die solo de ruimte inging richting het Gorkumse doel. Vlak voor het strafschopgebied werd hij onreglementair gestopt door Yohannes Tilahun Tefera en scheidsrechter Lensink greep naar rood en UNA mocht een vrije trap nemen. Unitas stond met tien man en de roodwitten dachten dat Senders hierbij weer achter de bal zou gaan staan, maar ditmaal was het Serhat Koç die de 1-4 binnen schoot.

Na de pauze waren de Zeelstenaren niet echt van plan om de marge te verhogen. Noёl van Gerven trof nog de paal en veel kansen waren er niet meer te bewonderen in het tweede bedrijf. Unitas spartelde een beetje tegen en Harrie Gommans liet zijn team lekker ballen en gunde zijn bankzitters ook nog een invalbeurt. Alle doelpuntenmakers kregen een publiekswissel. Met drie punten in de pocket koerste UNA van Zuid Holland naar het Brabantse land.