Sportlaan 1 -3
5502ED
VELDHOVEN
tel. 040-2533700

Nog nooit won UNA van het Oostzaanse OFC. Nooit met elf man, maar afgelopen zondag wel met z’n tienen op het veld. In het Paasweekend moest koploper Gemert op eigen veld ook buigen voor geelzwart uit Zeelst en de nummer twee op de ranglijst, OFC, trof hetzelfde lot. Met man en macht knokten de mannen van trainer Harrie Gommans, die door privéomstandigheden niet aanwezig was, voor succes en dat kwam er!

Met veel elan en strijdlust begon UNA aan de klus tegen kleurgenoot OFC. Al na 22 minuten kregen de Zeelstenaren al een bittere pil te slikken toen doelman Kai Huybers net buiten de zestien een overtreding beging, waarvoor hij van scheidsrechter Lensink een rode kaart kreeg. Giel Flokstra kwam onder de lat en Serhat Koç werd opgeofferd. UNA bleef niet bij de pakken neerzitten en hield de aanvalsdrift van de Noord-Hollanders perfect in toom.

Na rust kwam UNA steeds meer in haar element. De ploeg van trainer Pieter Mulders kwam wel regelmatig dreigend opzetten, maar de Zeelster defensie loste alles gewoon op. Steeds meer werden de mannen van aanvoerder Brian Boogers brutaler; iets wat ze vaker zouden moeten doen. Boogers zelf schoot na een fraaie aanval in het zijnet en Sten Senders mikte een vrije trap nipt naast. In de 73e minuut was het wel prijs. Nick Tielemans schoot de bal perfect achter keeper Mike Grim: 1-0. Drie minuten later kwam Bob Groenendijk bij UNA in de ploeg. Terug van weggeweest vanwege studie in het buitenland.

OFC probeerde alles nog even uit de kast te halen en dat ging soms met een gefrustreerd sausje. UNA hield het hoofd koel, knokte verder en sleepte de winst over de lijn. Bravo mannen!