Procureurweg 2
5103BG
DONGEN
tel. 0162-316622

Door veelal onnodige verliespartijen heeft UNA zich in een positie gewerkt waarin het seizoen zonder spanning uitgespeeld kan worden. Theoretisch geen kans meer op promotie en degradatie is totaal niet aan de orde. VV Dongen verkeert in dezelfde omstandigheden. Beide clubs delen plaats zeven en acht op de ranglijst.

Met twee geschorste en zeven geblesseerde spelers moest UNA aantreden tegen Dongen, dat afgelopen donderdag de inhaalwedstrijd tegen Quick nog met 5-3 won. Tot overmaat van ramp bleek smaakmaker Louis Ben Jagt na de warming up ook niet in staat om in de basis te beginnen. Maar Cruijff zou zeggen: ieder nadeel heeft zijn voordeel. Zijn vervanger was Klaas Wijnsma, die een meer dan voortreffelijke wedstrijd speelde. Daarnaast ook een basisdebuut voor O19-speler Rhoan Boudewijns en de aanwezigheid van de 17-jarige Sil Peters in de wedstrijdselectie. De eerste 45 minuten toonden twee teams die er het beste van wilden maken met UNA in de hoofdrol. Ook scheidsrechter Jensch deed een gooi naar die rol en keurde een voortreffelijke treffer van Brian Boogers na zeven minuten af, omdat de nummer tien van UNA iets geroepen zou hebben. Gekker mag het niet worden.

Na rust ging het spelletje van voor de pauze gewoon verder. UNA; de meest aanvallende partij en Dongen; dat nooit een vuist kon maken. Kansen waren schaars. Thomas Horsten kreeg er een, maar van dichtbij ging zijn “terugspeelbal” gewoon in handen van doelman Wessel Sprangers. In de 72e minuut was Max v.d. Akker wel trefzeker en de 0-1 stond op het bord. Dat bleef zo tot het eind van de wedstrijd. Aanvoerder Jan Gerrits van de thuisploeg maakte het eind echter niet meer mee, omdat hij in blessuretijd nog een rode kaart kreeg van scheidsrechter Jensch.