Sportlaan 1 -3
5502ED
VELDHOVEN
tel. 040-2533700

Nooit was Hercules een gemakkelijke tegenstander voor UNA. De uitwedstrijd eerder dit seizoen in Utrecht eindigde nog in een 4-1 nederlaag voor de geelzwarten. Men zou kunnen verwachten dat het team van Harrie Gommans lering getrokken had uit dit feit. Nee, dus ! Op Sportpark Zeelst werd het zelfs nog erger.

Meestal is UNA niet de ploeg die snel uit de startblokken flitst. Ook deze keer was dat niet het geval, maar Hercules zette van meet af aan druk op de Zeelsterse defensie. Al na zes minuten was het raak. Oussama Lahri zorgde voor de 0-1. De alarmbellen gingen nog niet af in het Zeelster kamp. Vier minuten later bracht Tyrone Fonville de stand op 0-2. UNA stond erbij en keek ernaar. Nog voor minuut twintig krikte Lars Vermeulen de voorsprong op naar 0-3.

Doelman Pepijn Vonk van de gasten had in de eerste 45 minuten net zo goed in de kantine kunnen gaan zitten, want hij kreeg nauwelijks iets te doen. Harrie Gommans greep tijdens de rust in. Nick Tielemans en de broers Van Boekel kwamen in het veld ten koste van Samuel Franssen, Noёl v. Gerven en Max v.d. Akker. Het hielp niet en als keeper Kai Huybers niet zoveel doelrijpe kansen voor de gasten onschadelijk had gemaakt dan had het zomaar de grootste nederlaag voor de Zeelstenaren in de geschiedenis kunnen worden.

UNA bleef knoeien en pas na een uur “voetballen” ontstond er enig gevaar voor het Utrechtse doel, maar het zette geen zoden aan de dijk. De blauwwitte gasten hadden er echter wel zin in en het leed voor geelzwart werd nog groter toen Rogier Bensdorp via een strafschop de stand op 0-4 bracht. Het werd echter nog erger toen de 0-5 op het scorebord verscheen door toedoen van Laciandro Andeloe. Toch kwam er nog een eretreffer op het bord in de 84e minuut. De twintig jarige Azziz Dahir, ingevallen voor Serhat Koç, schoot de bal fraai achter keeper Vonk: 1-5.