Sportlaan 1 -3
5502ED
VELDHOVEN
tel. 040-2533700

Vorige week mocht het weer. Amateurvoetbal met publiek. Tal van supporters bevolkten Sportpark Zeelst bij de wedstrijd tegen Gemert. Hoe anders was het afgelopen zondag bij het duel tegen Dongen. Het hondenweer met veel regen en snerpende koude wind deed menige voetballiefhebber kiezen voor een aangenamere invulling van de zondagmiddag. Achteraf gezien was die keuze niet verkeerd. UNA tegen Dongen kon geen moment zorgen voor enig voetbalgenot.

Zoals meestal het scenario is in het optreden van UNA, namen de geelzwarten het heft in handen: de bovenliggende partij. Maar wat leverde dat op? Slechts twee kleine kansjes. Samuel Franssen schoot net voorlangs het doel en Brian Boogers mikte te hoog. Kansen voor UNA zijn duur en die mogelijkheden dan ook benutten bijna onbetaalbaar.

Dongen schikte zich in de rol van underdog; kwam er af en toe eens uit en was daarmee zeer effectief. In de veertiende minuut was het nota bene de sympathieke ex-UNA speler Pieter-Jan Scheerlinck die de bal vanaf links voorzette, waarop Sel Bastmeijer de 0-1 achter doelman Giel Flokstra kopte.

Na rust kwam Max van den Akker in het team voor Yoeri Sijbers. Ondanks deze aanvallende wissel modderde UNA door. Dongen vond het wel goed en koesterde de voorsprong. In de 73e minuut bracht Harrie Gommans Serhat Koç in de ploeg; een grillige spits die vaak voor treffers kan zorgen. Tien minuten later vertoonde hij zijn kunstje. Oog in oog met keeper Wessel Sprangers zette hij UNA op 1-1. De Zeelstenaren pakten net als vorige week één punt, maar nu na een dramatisch duel.