Sportlaan 1 -3
5502ED
VELDHOVEN
tel. 040-2533700

Vorige week ging het seizoen 2021-2022 van start. UNA won met 2-0 bij Hollandia en Groene Ster versloeg in Heerlerheide DEM met 3-0. Zowel de geelzwarten als de groenwitten kregen toen te maken met tegenstanders die niet als hoogvliegers gezien mogen worden. Afgelopen zondag stond daarom een duel op het programma met een ander allooi.

Groene Ster kwam naar UNA, maar voor de wedstrijd waren er nog meer sterren. Vuurwerk vanaf de Hagendorenseweg en gele rook en tromgeroffel vanonder de luifel van de kantine. Het spel kon beginnen en na acht minuten kon de UNA meute juichen toen Serhat Koç de 1-0 achter doelman Mark Voss schoot.

De Limburgse Sterren lieten zich echter niet uit het veld spelen en bleven telkens weer de aanval zoeken. Vooral Safouane Ahidar was een plaaggeest voor de ploeg van Harrie Gommans. Hij bracht de stand in de zeventiende minuut weer in evenwicht: 1-1.

In het tweede bedrijf voerde UNA de druk iets meer op. Een schot van Rob van Boekel was te zacht, zodat keeper Voss de bal nog kon pakken. Maar een minuut later (53) dacht Rob dat zijn schot iets harder moest zijn en op aangeven van Nick Tielemans knalde hij de bal achter Mark Voss: 2-1.

UNA verviel niet in het euvel van vorige competities om een kleine voorsprong te gaan verdedigen. Het bleef aanvallen en de verdediging was stabiel bij gevaarlijke tegenstoten van de Limburgers.

In de 70e minuut tilde Rob van Boekel de stand naar 3-1 met een zeer fraaie treffer.

Groene Ster wist nu dat er een wonder moest gebeuren om UNA van winst af te houden en ook de gevaarlijke Ahidarhield het voor gezien.

Toch was de wedstrijd nog niet gespeeld, want in de toegevoegde tijd bracht Samuel Franssen de 4-1 eindstand op het bord. Een prima resultaat voor de Zeelstenaren, maar zoals de man van de wedstrijd, Rob van Boekel zei: “toch een beetje geflatteerd”. De ploeg van Maurice Verbunt is echt een van de hoogvliegers in de Derde Divisie.