Sportlaan 1 -3
5502ED
VELDHOVEN
tel. 040-2533700

O.S.S.’20, de nummer twee op de ranglijst van de Derde Divisie, kwam afgelopen zondag naar Sportpark Zeelst voor de ontmoeting met UNA, dat met één punt minder dan de gasten op plaats drie stond. De Ossenaren kwamen afgelopen week al eerder aan de slag voor de KNVB Beker. De ploeg van Bertran Kreekels verloor  slechts met 2-0 van FC Twente. Een puike prestatie, maar afgelopen zondag moest zijn team weer voor de competitie aan de bak tegen een gebeten UNA.

Zowel UNA als O.S.S.’20 hebben aangegeven dat ze voor de titel gaan. Bij de Zeelstenaren kampt men al een paar weken met een grote blessuregolf, die het team van Harrie Gommans met vlag en wimpel overwon. Afgelopen zondag stond er een echte Brabantse kraker op het programma tegen O.S.S.’20.

UNA begon energiek aan de wedstrijd en na een paar speldenprikjes schoot Brian Boogers in de negentiende minuut de 1-0 achter doelman Rick v.d. Leest. Lang konden de geelzwarten niet genieten van de voorsprong, want drie minuten later ontstond er enige chaos in de UNA defensie, waarin Jos Peltzer de 1-1 aan kon tekenen. Brian Boogers verliet daarna geblesseerd het veld en Max v.d. Akker kwam in de ploeg. Nog voor rust pakte UNA de voorsprong met een vrije trap van Rob van Boekel, die als een raket achter keeper V.d. Leest insloeg: 2-1.

Na de pauze liet O.S.S.’20 zien dat het zich niet neer wilde leggen bij de achterstand. Het had dan maar zomaar 2-2 kunnen zijn na een listig schot van Bart Spierings, maar Kai Huybers voorkwam het onheil. Na het plotselinge vertrek van Yannick Derix kreeg Kai Huybers de kans om zich te bewijzen in de UNA goal. De negentien jarige pakte die kans met glans op en werd dan ook uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

Tien minuten voor tijd kwam UNA met tien man te staan toen Louisben Jagt met twee maal geel het veld moest verlaten. Jammer Louis, maar met tien man ging UNA verder aan het karwei. Azziz Dahir (hou hem in de gaten) kwam in de ploeg voor Samuel Franssen. Pas één minuut op het veld leverde de supersnelle Azziz een perfecte voorzet af op Max v.d. Akker, die doelman v.d. Leest voor de derde keer het nakijken gaf: 3-1.