Sportlaan 1 -3
5502ED
VELDHOVEN
tel. 040-2533700

Op een fraaie zonnige dag op Sportpark Zeelst kwamen voor aanvang van de wedstrijd tussen UNA en UNITAS denkbeeldige wolken boven drijven. Het toch al gehavende team van Harrie Gommans kreeg te kampen met nog meer tegenslag. Doelman Yannick Derix was geblesseerd. Ook Scheepers, Sijbers, Jagt en Koç, de topscoorder van de ploeg, moesten afhaken. Voor aanvang van de partij waren de verwachtingen op een goede afloop dan ook niet hoog gespannen. Het liep echter anders af.

De ploeg die Gommans in het veld bracht gaf vanaf minuut één gas en de gasten van UNITAS uit Gorkum zette daar weinig tegenover. Rob van Boekel schoot over en Brian Boogers zag zijn poging in hoekschop eindigen. Af en toe kwamen de roodwitten van trainer Van Oostrum voor het doel van doelman Kay Huybers, die overigens een fraaie partij speelde. Hij was in de negentiende minuut niet in staat om de 0-1 te voorkomen na een eigen doelpunt van de geelzwarten. UNA was niet van plan om bij de pakken neer te gaan zitten en in de 33e minuut schoot Brian Boogers vanaf elf meter de penalty perfect achter keeper Ronald Vlot: 1-1.

Na de pauze ging UNA verder op de ingeslagen weg. Het werd dan ook spoedig beloond met 2-1 door Rob van Boekel. Daarna moesten de Zeelstenaren weer een tegenslag verwerken. Na een duel om de bal vond scheidsrechter Tissingh dat hij Teun Willems een rode kaart moest geven. UNA ging met tien man verder. Max van den Akker kwam in de ploeg; een super succesvolle wissel van Gommans, want amper twee minuten in de ploeg knalde Max de 3-1 achter Vlot. De wedstrijd was eigenlijk al gespeeld, doch ver in de lange toegevoegde tijd kwamen de Gorkummers nog op 3-2; alleen interessant voor de statistieken. Een groot compliment voor de inzet en werklust die UNA in de strijd bracht. De ‘donkere’ wolken voor aanvang waren verdampt.